Roda de Ter. Parada i Fonda

38a Jornada de Lliga. Manlleu 1 – AE Prat 1

La darrera jornada de lliga de la Tercera Divisió va esdevenir plàcida pel Prat i el Manlleu. Al principi de la temporada més d’un es pensava que podria ser un partit vital, d’aquells a vida o mort. Res més lluny de la realitat. Cap dels dos equips arribava amb opcions de jugar-se res més que l’honor de quedar en una bona posició final a la taula. Això va quedar evidenciat en el resultat final (empat a un) i també en la manera de jugar d’ambdós conjunts, amb alegria i constants ocasions. El repte per l’expedició pratenca, vist que l’al·licient futbolístic no era l’idoni era trobar un bon indret per poder gaudir de l’últim esmorzar de la temporada. El destí va voler que fos a Roda de Ter, ja que el Manlleu havia de complir amb un partit de sanció del seu camp.

Roda de Ter es troba a només 4 quilòmetres del centre de Manlleu. Vila acollidora, creuada pel riu Ter i bressol de Miquel Martí i Pol, gaudeix d’unes instal·lacions esportives de primer ordre, amb un camp de futbol de gespa artificial als afores. La visita a Roda de Ter la vèiem com històrica i és per això que vam decidir tirar pel dret: un restaurant que ens oferís un bon esmorzar. Després d’un parell de preguntes a vilatans, vam decidir-nos per la Fonda Urgell.

És una fonda en tota regla; servei d’àpats i habitacions, a més de servir com a punt de reunió de molts homes de Roda. Fins i tot té un punt que recorda a aquells Saloons de l’Oest, on el foraster (nosaltres) és observat de dalt a baix fins que demana un plat ben normal i continua la quotidianeïtat entre els parroquians. La Fonda Urgell juga amb els productes de la terra. Molt difícil es fa, doncs, resistir-se a un bon plat de fuet i també a la botifarra. Els productes del porc són l’estrella d’Osona i a Roda de Ter els hi vam retre homenatge.

IMG00577-20110515-1038.jpgIMG00578-20110515-1045.jpg

L’expedició pratenca es va decantar pels plats de botifarra i cansalada acompanyat per ous, i també pels entrepans de fuet o llonganissa. Sense dubte, una opció fàcil però molt recomanable. La qualitat del fuet és de primera, el mateix que la botifarra i la cansalada. Els ous, al punt. Tot acompanyat per vi de la casa. Un vi que pica, i molt, al primer glop, però que després acaba sent amable i fent bona relació amb el paladar.

Per casualitats de la vida, l’amo de la fonda i un dels membres de l’expedició pratenca havien fet el servei militar junts a Cartagena. Unes mirades entre els dos, la pregunta de:

–          Tu vas fer la mili a Cartagena?

–          Sí. La teva cara em sona.

–          Ostres, ja sé qui ets

I això va fer que els cafès anessin a càrrec de la Fonda Urgell. Fins i tot vam sortir obsequiats amb diferents objectes recordatoris de l’establiment com un pràctic rellotge despertador, una llanterna o una pràctica bossa impermeable.

IMG00581-20110515-1122.jpgIMG00579-20110515-1046.jpg

Si aneu a Roda de Ter, pregunteu per la Fonda Urgell (C/ Bac de Roda, 44)

 

Preu Mitjà: Botifarra + Dos Ous Ferrats + Vi = 4 euros

Valoració:

  • Amabilitat: 9
  • Qualitat: 8
  • Varietat: 7
  • Celeritat del Servei: 8
  • Preu: 8

Nota Mitjana: 8

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús