Balaguer. Cullera i sopa calenta.

Ara que sembla que vol arribar la tardor i per tant, les temperatures ja no seran tant altes, la recomanació d’aquesta entrada ve molt indicada. És cert que Balaguer pot ser un dels camps de Tercera Divisió més freds des del novembre fins el març, per això us recomenem que aneu amb temps i feu parada a Els Tres Fogons, molt a prop del camp de futbol.

Nosaltres el vam poder visitar la temporada passada. El Balaguer – Prat d’aquest campionat es va disputar a les 6 i vam partir cap a la capital de la Noguera directament per veure el partit.

Per tant, us deixo l’experiència de la temporada passada, altament recomanable si visiteu Balaguer.

“Com hem dit abans, la tardor obliga a uns canvis d’hàbits alimentaris que exigeixen, també, una mica més de paciència a l’hora de dinar. L’entrepà pot ser apartat temporalment per un bon plat de cullera. I més si l’expedició pratenca arriba a la capital de la Noguera quan encara faltaven dues hores per a l’inici del partit. Val la pena recordar que un dels criteris d’aquest blocaire és el de que la destinació gastronòmica no estigui més de 500 metres més enllà del camp de futbol.

El bar del camp de Balaguer està al pavelló annex i només ofereix servei de bar estricte. A més, tampoc obre fins uns instants abans del partit. Ens va cridar l’atenció de l’obertura d’un nou establiment just al davant del camp (de nom, Vuitanta-dos) però a Balaguer ja sabem on hem d’anar, i a on els últims anys, sempre hem dinat de gust: Els Tres Fogons.

Els Tres Fogons està al carrer Urgell, 37 de Balaguer. És el mateix carrer del camp de futbol en direcció al centre de la vila, a uns 250 metres de l’entrada del mateix camp, un cop creuades les vies del Tren de la Pobla. Té una entrada petita però acollidora, que convida a passar-hi. La recepció té una barra de bar amb unes taules idònies per fer cafè mentre es llegeix el Segre o La Mañana. Un petit passadís condueix al saló principal, amb 10 taules, on es disposen els àpats. És un espai recollit, petit però entranyable, i amb vistes a la cuina del restaurant.

IMG00143-20101024-1531.jpgIMG00140-20101024-1519.jpg

 

El saló està ple, i els nou comensals pratencs hem d’esperar. No més de cinc minuts i en Luciano (el seu propietari) ja ens ha preparat una taula. Triem el menú de la casa, a un preu de 10 euros amb 50 cèntims, amb dos plats i postres. La varietat per escollir és de quatre, i entre els primers, canelons i faves a la catalana. Tot i això, a la taula triomfa el pernil amb espàrrecs i, sobretot, l’escudella. L’escudella dels Tres Fogons és com les de sempre. Galets, pilota, botifarra negra, blanca, dosi justa de verdures i hortalisses i un pèl sosa en quant a la sal. La serveixen directament de l’olla al plat i és un àpat contundent com a primer. Abans ja s’han encarregat de servir una amanida com a entrant cortesia de la casa.

 

IMG00141-20101024-1519.jpgIMG00142-20101024-1531.jpg

Els segons plats a escollir contemplen també quatre opcions: Xurrasco, Popets fregits, Llangonissa (Botifarra) o Bacallà amb Samfaina. Impossible el quòrum entre els comensals. Em decanto per la “llangonissa” a la brasa. Encertada decisió, com també dels que van demanar Xurrasco, bacallà amb Samfaina i Popets.

Les postres són el punt feble dels Tres Fogons. No contempla cap oferta cassolana i tots són indústrials. Un flam amb nata, iogurt, gelat i fruita del temps (poma o plàtan) són els protagonistes de la carta de postres.

En relació amb la beguda, vam optar pel vi de la casa, gasosa i aigua, que entraven dins del menú.

Els Tres Fogons és una opció encertada per a entrar en calor en plena tardor.

Preu Mitjà del Dinar: Menú 1er + 2on + Postre = 10,50 euros

 

Amabilitat: 7

Qualitat: 8

Varietat: 8

Celeritat del Servei: 8

Preu: 8

 

Nota Mitjana: 8

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús