Manlleu. Les Quatre Barres, a la barra

20a Jornada. Manlleu 2 – Prat 0
Els desplaçaments a Manlleu sempre són d’aquells que et fan preguntar: Dinem abans de sortir o dinem allà? El tema està en que des del Prat, el viatge no acostuma a durar més d’una hora. I clar, no és el mateix dinar a la 1 que a les 3.
Aquesta vegada el partit entre els dos equips començava a dos quarts de cinc. Amb experiències d’anys anteriors, sabem que no ens podem arriscar a entaular-nos a alguns dels molts bons restaurants que hi ha a Manlleu. El valor segur sempre és dinar al mateix camp de futbol. A l’arribar amb l’expedició pratenca ens trobem el camp pràcticament buit i el bar no és menys. És el moment què aprofiten els amos del bar per dinar ells també. És el seu moment de pau i tranquil•litat abans que, en una hora, s’ompli de gent amb ganes, sobretot, de fer un cafè.
Els quatre comensals pratencs els hi diem si serien tant amables de poder-nos fer un àpat senzill. L’amo del bar accepta de bon grat i interromp el seu dinar per preparar el nostre. Triem l’aposta fàcil: Un plat combinat amb ou ferrat, patates fregides i una bona botifarra per a cadascú. En menys de 5 minuts tenim la comanda a la taula, acompanyada d’un vi de la casa (complidor) i pa. Dinem, alhora, els amos el bar i nosaltres quatre. La botifarra, com no podia ser de cap altra manera a la comarca d’Osona, sensacional i feta al seu punt. Un consell, no seieu just sota dels aparells d’aire calent, la potència és forta i el posterior contrast amb l’exterior produeix un sotrac a la temperatura corporal.

IMG00984-20120115-1511.jpgIMG00985-20120115-1511.jpg

El bar del camp de Manlleu és un mòdul prefabricat, d’aquells que també servirien per a caseta d’obres. Està ben condicionat, amb un esglaó a l’entrar i una decoració molt manlleuenca i vinculada estretament al futbol. Les quatre barres, emblema del club, són també les protagonistes de la decoració de la barra del bar. També acompanyen les parets del bar diverses fotografies de jugadors i jugadores de futbol que han passat per l’entitat i que després han tingut l’oportunitat de jugar a la selecció catalana o fitxar per altres clubs com el Barça o l’Espanyol (recent cas de Fortet). Segurament el que més crida l’atenció és la Gran Porra del Manlleu, on els afeccionats participen del resultat del partit d’aquell dia. Una participació, un euro, però amb la possibilitat d’endur-se’n un bon pot.
Després del plat combinat ens vam quedar amb gana, no ho amaguem, i vam demanar a l’amo del bar la possibilitat de servir-nos alguna cosa més. En tres minuts teníem a la taula un plat amb calamars a la romana, pollastre arrebossat i pals de formatge arrebossats, que ens va servir per acabar un bon dinar, rematat amb els cafès corresponents que preníem just quan el bar començava a omplir-se.

 

IMG00986-20120115-1526.jpgIMG00987-20120115-1545.jpg

A vegades, com és el cas de Manlleu, més val jugar sobre segur. Dinar al mateix camp i només sortir del bar, estar preparat per veure un partit de futbol

Preu Mitjà: Plat Combinat + Vi de la Casa + Pica-Pica = 8 euros
Valoració:
•    Amabilitat: 9
•    Qualitat: 8
•    Varietat: 7
•    Celeritat del Servei: 8
•    Preu: 8

1 comentari

  • Jla

    05/02/2012 17:39

    Una crònica digna de #moverelbigote !

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús