Una porta al món casteller!

Just a les portes d’unes merescudes vacances, obrim la paradeta d’aquest Gamma extra. Aquí no es parlarà de política -o no gaire-, ni de societat -bé, poc-, ni d’economia -o això espero-, aquest espai parlarà de castells però sobretot del gran món que els envolta.

Segur que durant les darreres setmanes heu sentit molt a parlar de castells, de castellers o del reconeixement de la UNESCO com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Molts n’estareu molt orgullosos, altres simplement contents i uns quants encara us pregunteu que carai es allò del folre i les manilles.  Aquest espai és per tots plegats!

Sense pretensions, intentaré ser pedagògic. Disculpeu-me, però, si en alguns moments dedico aquestes línies al públic especialitzat ja que, com ja veureu, som molts els que vivim sempre enganxats als castells.

Intentaré seguir molt els vostres comentaris i és per això que aprofito aquest primer escrit per cedir-vos tot el protagonisme. Què busqueu en aquest espai? De què us agradaria que parlem? Què en penseu dels castells? Sou castellers? De quines colles?

Aquest blog tindrà els comentaris habilitats i us demano que no us talleu en comentar i criticar però, això sí, que ho feu amb respecte. Un blog és l’essència de les 2.0, aprofitem-les!

17 comentaris

 • Dani Rodés i Rovira

  28/11/2010 8:37

  Fantàstic Blog Efren, segur que el seguirà molta gent al igual que et seguim a tu amb els teus comentaris sobre diades i tot el seguiment que fas sobre el món casteller.
  Aprofitem ara la empenta que tenen els castells per fer-los arribar a la màxima gent possible, d’una manera assenyada, i que s’acostin a les places quan hi hagi diades.
  Salutacions des de Badalona.

 • David Tudela

  28/11/2010 10:42

  M’agradaria un espai on s’ensenyés que en el món casteller hi ha vida més enllà de Valls i Vilafranca. Que hi ha un munt de colles grans, mitjanes, modestes i petites que també s’esforcen a créixer i dins les seves possibilitats, difondre el fet casteller.

  Molta sort i bona feina, Efren.
  Salutacions d’un Saballut

 • Ramon Tarruella

  28/11/2010 10:58

  Fantastic, Efren. Moltes felicitats.

  Tal com diu en David, sempre trobo a faltar un espai on es parli de les colles petites, les que mantenen els castells en llocs que no son els que comenta en David, etc.

  Salut i sort, Efren

 • Judith

  28/11/2010 12:12

  Molta sort amb aquest projecte!! Sembla que els castells van prenent importància en els nostres mitjans de comunicació i aquest interès sempre s’ha d’agrair!

 • Tweets that mention Una porta al món casteller! – Ara.cat — Topsy.com

  28/11/2010 12:33

  […] This post was mentioned on Twitter by Efren Garcia, Efren Garcia. Efren Garcia said: Arrenquen les màquines del diari ARA i no s'han oblidat dels #castellers, hi deixes un comentari? Merci!! http://tinyurl.com/3xbg2x3 […]

 • Roger Gispert

  28/11/2010 12:47

  No demanaria que es parli de les colles grans , de les petites o de les mitjanes , això , crec, ha d’anar a criteri periodístic. Ara bé, penso que podem tenir una bona oportunitat de fer pedagogia dels castells, i que els grans castells estan molt bé i són molt espectaculars, però cal conèixer el que pot arribar a costar fer un castell de 7 per saber valorar un castell de 9 o de gamma extra. Felicitats i molta sort!

 • Plaça de la Vila

  28/11/2010 14:23

  Ei Moltes felicitats. Espero que la propera temporada puguis fer grans cròniques de totes les colles, senyal que el món casteller és viu i està en expansió. Molta sort.

 • Juanjo Giménez

  28/11/2010 17:16

  Sort en aquest nou projecte tant interessant, company!!

 • Josep S

  28/11/2010 20:20

  Ei Efren! Canya amb el blog, i no siguis excessivament didàctic i aprofundeix! Salut i castells!

 • Carlos Portolés “Porxu”

  28/11/2010 22:46

  Força (pel volum de feina que espero tinguis)
  Equilibri (entre les colles grans i les petites)
  Valor (per dir segons què)
  Seny (per fer d’aquesta aventura un llarg viatge)

  Sort company!

 • Ernest Gili Campanera

  29/11/2010 11:34

  Aquest mitjà ja té la credibilitat guanyada abans de començar per qui hi ha al darrere. ARA per mí, encara més.

  Gràcies ARA, gràcies Efren per tenir introduir aquell element que com a catalans, a part de l’11 de setembre de 1714, la llengua catalana, les sardanes, el pa amb tomàquet,… els CASTELLS també ens descriuren i ens defineixen. ARA és l’hora, ARA a L’ARA tots podem seguir fent FET CASTELLER.

  1 APUNT:
  Com a periodista que sóc i compartint afecció i tasques castelleres, cal dir que sempre ha de prevaldre la informació més rellevant en cada moment. L’espai (SEMPRE POC) que hi ha pels castells l’omplen les grans colles, potser hem de comptar amb més d’un article a la setmana per poder-hi cabre tots? Qui ho dirà?

  FE CEGA, tant per l’Efren, com per aquest diari

 • David Fibla i Reina

  29/11/2010 16:11

  L’enhorabona Efren per aquest nou canal per a mantenir informats als malats de castells i per a reclutar-ne de nous.
  Sempre amunt fins que l’anxeneta acaricïi el cel!

 • Pau Albornà i Torras

  29/11/2010 17:12

  Felicitats pel blog Efren, i una pregunta. Preténs incluir ranking casteller o alguna cosa per l’estil?

 • cris

  29/11/2010 17:27

  “Escriure és pendre partit”.

  Tens tot el meu suport micaco!!!

 • Efren Garcia

  01/12/2010 3:12

  Moltes gràcies a tots, companys!

  Serà complicat però intentaré fer-vos contents a tots una mica. Els que em coneixeu ja sabeu que sempre intento tenir molt presents les colles petites i mitjanes tot i que sovint no es pot ser a tot arreu, i a vegades la rellevància d’algunes diades tapa d’altres molt i molt interessants.

  Intentaré ser un pel didàctic doncs crec que és el un dels papers que ens pertoca a la premsa però us prometo saltar-me aquella lliçó bàsica que explica com es formula el nom dels castells.

  D’entrada, aquest espai no hauria de servir per al seguiment de les diades castelleres d’una manera estricta sinó per parlar de tot allò que envolta aquesta activitat.

  Pels que m’heu preguntat sobre la implicació castellera al diari en paper us vull aclarir que, de moment, només conec el compromís de mantenir aquest blog i que per la resta suposo que caldrà esperar a que comenci la temporada.

  I finalment respondre que, en principi, la idea no seria la de formular un nou ranking tot i que molt possiblement aviat us exposi la meva opinió al respecte.

  Espero no decebre-us i no dubteu en seguir opinant tot allò que us inspirin aquestes línies. Un cop més, moltes gràcies!

 • Manel

  10/03/2011 12:02

  Felicitar-te pel blog, penso que fan falta llocs d’opinió i llocs de debat rigurosos més que notícies “pures i dures” als mitjans. Desenganyem-nos, el públic en general vol saber les grans fites, però els colles petites també poden tenir molt espai, pels seus castells però també per les seves iniciatives.
  A quina adreça podem enviar les notes informatives de les colles???

 • Efren Garcia

  10/03/2011 20:09

  Moltes gràcies Manel! Intentarem reflexionar tots plegats al voltant d’aquest món que ens apassiona tant! Espero complir les teves expectatives.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús