El millor inici d’any!

foto(2).JPG

2d7 descarregat pels Castellers de Sant Cugat

Ets casteller i encara no has començat la temporada? Doncs ja pots anar-te posant les piles perquè la cosa està més calenta que mai. Tot just aquest mes, les colles comencen a assajar, algunes a fer els primers pilars o les primeres actuacions; fins i tot n’hi ha que encara descansaran algunes setmanes més. Però les sorpreses més matineres de l’any ja han arribat i ho han fet en negreta i subratllat. Els Castellers de la Sagrada Família han aconseguit la millor actuació de la seva història en la diada de Santa Eulàlia, al febrer, i els Castellers de Sant Cugat han descarregat la millor construcció aconseguida l’any passat, just ahir, durant la diada de Sant Medir; ja se m’arrissen els pèls de pensar en la posada en llarg dels Castellers de Sabadell o en les primeres passes dels Minyons de Terrassa.

L’any passat, el món casteller va celebrar una gran temporada. No només les colles grans van fer els deures sinó que les petites van protagonitzar una gran revolució. Els Castellers de la Vila de Gràcia van aconseguir el seu primer tres de vuit protagonitzant una gran temporada, els Nens del Vendrell es van fer amb un dos de vuit folrat fruit de la perseverança, els Moixiganguers d’Igualada i els Castellers de Sabadell van apuntar-se els seus primers castells de vuit… Els Castellers de Sant Cugat, després d’un temps de remuntada van acabar l’any recuperant un dos de set que feia sis anys que no aconseguien.

Ahir, la plaça del Rei de Sant Cugat, va veure com els nou anomenats gausacs van posar el llistó molt alt a aquest inici de temporada. Van descarregar la seva màxima fita del 2010 a la primera actuació completa i ja apunten als vuit pisos a curt o mig termini.

Aquesta temporada ha de servir per revalidar els nivells assolits fins ara però si algú pot posar pressió a les colles, aquestes són les mateixes formacions. No és bo voler córrer abans d’aprendre a caminar, però intentar aturar-se en plena marxa et fa córrer el risc d’ensopegar a mitja cursa. En resum, i veient els resultats de les primeres diades de l’any, el curs casteller compta amb tots els ingredients per fer-nos gaudir d’una bona temporada. Si les colles són capaces d’anivellar el seny i la rauxa, no hi haurà qui aturi aquesta dinàmica positiva.

7 comentaris

 • Alfons Morillas

  07/03/2011 17:04

  Certament, la temporada promet. A més de felicitar als Gausacs per aquesta torre tant matinera, es tracta d’una actuació que de ben segur engrescarà a la resta de colles a començar a posar-se les piles.

  http://www.pinyesicastells.blogspot.com

 • Efren Garcia

  08/03/2011 20:02

  Tant de bo! Tot i així, el que han fet els Gausacs implica un risc força alt. Ara la pressió se la han auto-imposat ells i hauran de treballar per sortir-se’n amb el quatre de vuit l’abans possible.

  Gràcies per la visita Alfons!

 • David Tudela

  09/03/2011 19:43

  Felicitats als Gausacs!

  Per la nostra banda, els Saballuts ja hem descarregat el 4 de 7 net a l’assaig.

 • Jordi Tomàs (jorsont)

  09/03/2011 21:45

  Efren, et dono tota la rao. El que em fet implica un risc força alt. Però realment el que em fet es continuar el que portavem fent la temporada passada. D’aquesta manera ja ens podem centrar molt més amb el 4d8. Treure aquests castells a la primera actuació ja et dona molta confiança de tenir-los més o menys per la ma (encara que s’han de millorar).

 • Efren Garcia

  09/03/2011 21:56

  Millorar el dos de set? El de diumenge va ser força brillant! Ara us toca treballar de valent, recuperar ràpid el tres aixecat per sota i atacar el carro gros el més aviat possible. Enguany us haurem de seguir de prop!

 • Jordi Tomàs (jorsont)

  10/03/2011 0:48

  http://www.youtube.com/gausacs#p/a/u/0/xoeqco1_3FU home si mires el video la torre es fa eterna, tan 4rts com la canalla triguen 4hores. Ara que la comensem a tenir per la ma toca millorar aquest especte.

  Ara el que em preocupa és l’etiqueta que s’ens posa com a colla que em de fer un gran salt, i que em d’aconseguir a fer castells de 8. Però no fotem els castels són coses d’anys i anys i no és gents fàcil passar dels castells de 7 a 8.

 • Efren Garcia

  10/03/2011 11:18

  Del tot d’acord, si alguna cosa és millorable en el dos de set és el ritme.

  Respecte l’etiqueta… L’objectiu del 4d8 no és una cosa que us hagueu plantejat fa dues setmanes. L’any passat ja era un repte real i enguany ho ha de seguir sent, però amb la autopressió afegida d’aquest dosde set tant matiner.

  Sort!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús