50 nous articles castellers per a la Viquipèdia

viquipedia.png Repassant una mica entre notes i llibres per escriure un d’aquells articles que mai ve de gust fer, el relacionat amb la mort de Lluís Solsona i Llorens (publicat a lamalla.cat), vaig anar re-descobrint com d’important ha estat la seva contribució al món casteller i vaig entristir al descobrir que ningú li havia dedicat encara una plana a la Viquipèdia catalana. En segons quins aspectes, els castellers hem fet un important salt cap a la utilització de les noves tecnologies però encara ens queda un important marge de millora.

Bussejant per la Viquipèdia he descobert que alguns periodistes com Carles Capdevila, Antoni Bassas o Ramón Pellicer tenen la seva pròpia plana. Alguns esportistes com Andrés Iniesta, Carlos Kameni, Forlín, Leo Messi, Xavi Hernández o l’entrenador de moda Pep Guardiol també gaudeixen d’aquest reconeixement. Fins i tot la Belén Esteban o el Pare Apel·les tenen un espai en el que s’explica la seva obra i vida. En canvi, personatges com Lluís Solsona o formacions els Castellers de Santa Coloma o la recentment estrenada Colla Jove de Barcelona encara no tenen un lloc a l’enciclopèdia interactiva més coneguda d’internet. Cada dia apareixen noves colles universitàries però només quatre es poden trobar a la Viquipèdia.

M’agradaria aprofitar, conjuntament amb el Canal Castellers de lamalla, un seguit d’esdeveniments per fer una crida que espero que us sembli prou atractiva. Dissabte 19 de març, la Viquipèdia catalana celebra el seu desè aniversari al local dels Castellers de Barcelona i un dels seus objectius consisteix en aconseguir que durant el dia contribueixin com a editors del web 2.000 persones.

Fem créixer el fet casteller tots plegats! Proposeu aquí els articles que creieu que han de tenir el seu espai a la Viquipèdia i posem-hi el nostre granet de sorra el proper dissabte iniciant tota una revolució.

Aconseguirem entre tots una cinquantena de nous articles?

4 comentaris

 • Efren Garcia

  12/03/2011 22:22

  Jo proposo articles per:

  -Lluís Solsona i Llorens
  -Castellers de Santa Coloma
  -Castellers de Solsona
  -Colla Castellera Jove de Barcelona
  -Colla Jove Xiquets de Vilafranca
  -Castellers de Montreal
  -Anxaneta de Plata
  -Trienni Meravellós

  Ens ajudeu?

 • Òscar Montserrat i Prat

  13/03/2011 11:08

  La jornada que la vikipèdia farà al local dels Castellers de Barcelona no serà el dimecres 16 de març sinó el dissabte 19 de març.
  És una iniciativa molt interessant, tot i que a la vikipèdia en català hi han articles molt complerts sobre el món casteller hi han d’altres que estan encara per fer.

 • Efren Garcia

  13/03/2011 12:32

  Gràcies per la rectificació, vaig copiar la dada de la mateixa Viquipèdia.

  Ens dones un cop de mà amb la iniciativa? Deixa’ns una proposta i mirarem de fer-la realitat!

 • Òscar Montserrat i Prat

  15/03/2011 0:05

  Crec que agafant el Diccionari Casteller que fa un anys es va editar es podria començar a fer feina.
  Un que trobo a faltar és “Concursos de Can Jorba”

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús