La fragata verda

7d8

Primer 7d8 de la història castellera

Si bé fa uns dies els Castellers de Vilafranca bromejaven amb els mitjans de comunicació sobre el nom que acabaria adoptant el set de vuit, avui els amants de les nomenclatures s’hi hauran d’esforçar de valent. Que si catedral, que si carro gros, que si castell màxim, que si espadat… Els verds deien que somniar amb un possible set de nou era engrescador perquè hi pujava tanta gent que semblava un transatlàntic. Veient avui el set de vuit m’ha semblat viure el desembarcament d’una gran fragata de vela.

El set de set esdevé una estructura important degut al nombre de castellers que cal mobilitzar per dur-lo a plaça però enlairat un pis més passa a ser un castell colossal. Amb segons col·locats, quan te n’adones tens tanta gent dalt la pinya com en una estructura folrada. Mentre apuja veles manté una figura majestuosa, imponent, de màxima estabilitat i fermesa, a l’espera del vigia que coronarà el seu pal major, l’enxaneta. Qui pot negar-ne la similitud?

Tot i així, només el temps decidirà quin nom rep aquesta estructura, si és que li cal ser batejada. La nomenclatura no es pot prendre a la lleugera, només el costum de castellers i aficionats en dictaminarà un nom i ni periodistes ni estudiosos hi tindran res a dir. En canvi, la seva catalogació arrenca ja amb polèmica. El web d’estadística castellera, món casteller, va fer pública la seva decisió de situar el set de set per sobre de l’estructura del cinc i el set de vuit just per sota al·legant a la presumpta estabilitat d’aquest castell. No s’ha fet esperar la polèmica.

2 comentaris

  • JAM

    15/05/2011 22:04

    El set de 8 mensy valorat que el cinc de 8? vinga va! I el possible 7de9 el possem per sota de la torre de 9 perque no s’enfadin els de la vella?

  • Escrutini de la travessa castellera – Ara.cat

    23/05/2011 9:55

    […] fa una setmana, els Castellers de Vilafranca van descarregar el primer set de vuit de la història però, tal i com vam avançar al uns dies abans, ho van fer acompanyat del primer castell de nou de […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús