Un concurs de colles de seny

IMG_6707.JPG Després d’un setmana jugant a buscar frases fetes de l’argot futbolístic aplicades al món dels castells amb el company Pau Albornà, presentador del nou programa casteller d’ETV “Quarta ronda”, ahir va arribar l’hora de la veritat. Al final el Concurs de Castells de Torredembarra va ser el més competit que mai s’havia viscut però l’ambient i la companyonia van ésser exemplars. La rivalitat entre colles va ser tant ensucrada en alguns moments que fins i tot era fàcil perdre la perspectiva de la jornada.

Els resultats del concurset van ser espectaculars. Sis colles van aconseguir descarregar el castell que en la meitat de les edicions ha decidit el guardó final, el cinc de set. Tres formacions, a més, el van superar: els Castellers del Poble Sec i els Nois de la Torre van descarregar els primers set de set de la seva història i els Castellers d’Esplugues van apuntar-se el tres de set aixecat per sota i van coronar el dos de set. A més Torredembarra va veure estrenar sis castells que no s’havien aconseguit mai per part de les respectives colles.

La col·laboració a les pinyes va ser exemplar, tant que fins i tot es va viure un dels moments més especials de la jornada quan els Castellers d’Esplugues van fer us de la ronda de repetició per decidir el resultat final del concurs. Els cargolins es disposaven a tancar la seva pinya de dos de set quan un nombrós grup de Nois de la Torre -fins a aquell moment guanyadors virtuals del concurs- van atansar-se decididament a donar un cop de mà.

Tot i els punts i el reglament, els concurs de Tarragona i de Torredembarra respiren aires diferents. Diumenge, les colles petites van donar una lliçó al món casteller estrenant setze construccions que no s’havien intentant en el que va de temporada. Ho van fer amb gran dosi de força i equilibri però va predominar el seny per fer que només cinc dels prop de cinquanta castells fessin llenya després de l’aleta.

3 comentaris

 • Manilla

  03/10/2011 11:39

  Colla folrada, colla picada!

 • El Concurs7: essència castellera « Josep Bargalló

  03/10/2011 13:03

  […] resumit a la perfecció Efren Garcia en el seu apunt blocaire “Un concurs de colles de seny” (http://blogspersonals.ara.cat/gammaextra/2011/10/03/un-concurs-de-colles-de-seny/), posant un exemple que, com que em toca personalment -millor dit, com a membre dels Nois de la […]

 • Marc

  03/10/2011 14:43

  Jo no vaig tenir el plaer de poder ser a plaça veient el concurs, i pel que s’explica a les cròniques la jornada va ser més que exitosa. Tant mateix, i veient la fotografia que publiques on s’aprecia clarament que part del primer cordó de la pinya el fan castellers d’una altra colla, em pregunto si el titular de “Colles de Seny” és explicatiu de en quines condicions es fan certs castells. Algun dia valdria la pena que tots plegats ens poséssim d’acord amb uns mínims per la praxis castellera. Col·laboració a les pinyes SI, tota i si pot ser més. Fer les pinyes dels demés NO, doncs això son castells de germanor, que també estan molt bé.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús