SúperMario: la metamorfosi

Hi havia una vegada un SúperMario que disparava amb la pistola als jugadors, ara només afusella amb la pilota. Mario Balotelli ha canviat. Amb tan sols dos mesos, el AC Milan ha aconseguit un nou Balotelli. Una mitjana de gols mai registrada en la seva carrera (7 partits, 7 gols) i un comportament impecable dins i, sobretot, fora del camp. Balotelli ara somriu, sol o amb el seu equip, Balotelli és feliç.

Hi havia una vegada, un jugador de futbol que a l’estadi mai celebrava les alegries i que fora del camp, en canvi, tot eren celebracions, festa i més festa. Ara, són molts els que creuen que Balotelli ha madurat, el Milan l’ha canviat. Sembla que comença a divertir-se sobre la gespa i sobretot amb aquest club sargit a mida per ell, com el millor vestit italià.

La seva metamorfosi és evident. No es tracta només d’un canvi psicològic, sinó com tota metamorfosi d’un canvi físic. El primer dia que el davanter va ser presentat als mitjans, tots van intuir alguna cosa: un nou Mario havia arribat. Enrere quedava el seu estil “casual”, un nou Balotelli entrava trepitjant fort, elegantíssim, amb un vestit dissenyat a mida.  L’objectiu de Galliani era evident: esborrar l’etiqueta de “bad boy”.

Del seu “currículum” formen part mites i més mites sobre típics accidents domèstics amb focs artificials, grues que s’emporten el seu Maserati en més de 30 ocasions,nits de bogeria, escultures… Amb tan sols 22 anys, la vida del nou heroi del Milan dona per a una trilogia. Abandonament, adopció, immigració, acció, cotxes cars, festes, família, enemics i racisme, entre d’altres. En totes elles, però, el protagonista és el mateix: un gegant d’1,89 metres d’altura esculpit a base de cops, d’èxits i fracassos, amb un cor que batega al ritme de la pilota. SúperMario.

La imatge que ràpidament tots tenim al cap quan pensem amb Balotelli és el moment en que, desprès de marcar el seu segon gol contra Alemanya a l’Eurocopa, es trau la camiseta, contrau els músculs i es queda immòbil, paralitzat. Un gest poderós, provocador, desafiant. Un rebel, amb causa o sense, que es despulla davant de tot el món, fonent-se en una abraçada amb la seva mare, petita, fràgil, blanca. L’antítesi del malvat gegant.

La seva carrera esportiva ha avançat a la velocitat d’una de les seves galopades. En el seu primer equip ja va batre rècord de gols, amb només 16 anys va signar un dels contractes més importants de la seva vida amb l’Intern de Milà i el seu somni, com ell va confessar en moltes entrevistes, era vestir amb la samarreta de la selecció italiana. Finalment, ho va aconseguir.

El davanter italià encara deixa marge per a les seves bogeries, l’última a la tornada del partit contra el Verona, una excepció, però, que confirma la metamorfosi. La papallona mai deixa de tenir una mica de larva, per molt que vesteixi de Dolce&Gabbana. És el cicle de la vida. Ara amb el AC Milan sembla que tots els seus somnis ja s’han complit potser per això és feliç i aquesta metamorfosi és només felicitat, satisfacció. Molts es pregunten quin serà el nou repte de SúperMario, ningú ho sap, tots esperen que almenys fins al 2017 sigui gaudint i vivint la seva gran passió: el calcio en estat pur. El millor de Mario Balotelli.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús