Una de cada cinc famílies italianes en situació pobresa

Ja són més de 9,5 milions els italians en situació de pobresa, és a dir, 15,8% de la població, una de cada cinc famílies.

Amb un augment del 25% en l’últim any, la pobresa arriba a Itàlia i ho fa trepitjant fort. La crisi econòmica afecta durament als italians, l’atur i l’augment dels impostos per reforçar les finances públiques sembla no ajudar gaire. En l’últim any, l’índex de pobresa extrema- és a dir, aquelles persones que no poden adquirir els bens i serveis essencials i necessaris per a una vida “digna”- a Itàlia ha passat a ser del 5,7% de la població al 8%, superant així el record del 2005.

Aquesta situació, però, s’accentua sobretot al sud. Així doncs, segons les últimes enquestes de l’Istat, gairebé la meitat de les persones en situació de pobresa (26,3%) resideix al Mezzogiorno, mentre al nord aquest percentatge es redueix al 6,2%.

Una altra de les xifres preocupants que revela aquest informe colpeja els menors d’edat. Així, el 5,8% dels infants del Sud es troba en situació de pobresa. A nivell nacional, les famílies en aquesta situació són el 6,8%. Respecte a les llars amb tres o més fills, aquelles en situació de pobresa extrema, són ja el 16,2%. Si es tracta de tres fills menors d’edat, augmenta al 17,1%. Així doncs, no es d’estranyar que en l’últim any 3,7 milions d’italians hagin demanat algun tipus d’ajuda  per menjar.

I Espanya? Doncs, si a Itàlia el 15,8% de la població es troba en situació de pobresa a Espanya ho està el 21,8%. Unes xifres que sens dubte han de fer reflexionar. Hi ha alguna cosa que no funciona, hi ha alguna cosa que no s’està fent bé si en ple segle XXI la fam i els sense sostres augmenten a un nivell alarmant.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús