Itàlia 2024?

Itàlia podria tornar a presentar la seva candidatura per celebrar les Olimpíades del 2024. “Itàlia és un país grandiós, però quan tenim problemes és quan treballem millor”, així Enricco Letta, primer ministre italià anunciava ahir a la nit la possibilitat de que Itàlia sigui candidata per als Jocs Olímpics del 2024.

El gran debat, però, es situa en la ciutat candidata. Romà o Milà? La polèmica està servida. Ràpidament Ignazio Mario, alcalde de Roma, ha proposat la capital, “ja que compleix amb tots els requisits necessaris”. La candidatura de Roma representaria, segons les paraules del polític, una extraordinària oportunitat de creixement econòmic per la ciutat. Amb les Olimpíades a Roma, la ciutat recuperaria un altre cop el seu rol internacional i nacional com a capital del país. Només cal fer la vista enrere per veure que va significar els JJOO l’any 1960. Els Jocs són un esdeveniment que “unifica la nació i aixeca la moral del país”, ha expressat Piero Gnudi, ex ministre d’Esports.

Però, des de Milà, són molts els que aposten per la ciutat. “Milà compta amb les estructures de l’Expo 2015: un estadi i una piscina, desprès del 2016, tindrem encara més canvis”, exposava ràpidament Antonio Rossi, campió olímpic de canoa i assessor per l’Esport de la Lombardia. Així Rossi, ha manifestat la seva alegria desprès de les primeres paraules del primer ministre italià. Maroni, president de la Lombardia, també ha donat el seu suport a la ciutat: les Olimpíades 2024 podrien ser una extraordinària ocasió per nosaltres i per reivindicar el nostre paper com a capital no només econòmica del país.

Roma o Milà, una lluita entre capital històrica i econòmica per conquerir el títol de capital esportiva. Tot això, en un moment en el que Itàlia no es troba en el seu major esplendor polític i financer. L’anterior govern de Monti, donades les circumstàncies econòmiques va decidir retirar la candidatura per als Jocs del 2020, ara, però, sembla que s’obrin noves possibilitats. Potser ha arribat el moment per a intentar-ho de nou o bé, només per somniar.

1 comentari

  • ian fletcher

    09/09/2013 14:29

    Buona fortuna a tutti! Segurament seran mes preparats qu’els madrilenys. Als italians no tenen cap problema a l’hora d’espressarse en anglès :)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús