Vint-i-dos: moda i calcio

Moda i calcio. Els dos grans gegants d’Itàlia s’uneixen per una bona causa: la violència contra les dones. Més enllà dels estereotips, la moda es reinventa per donar força al calcio femení. Es tracta de reivindicar no només la moda diària, el made in Italy o el futbol femení, sinó sobretot d’exigir i redissenyar el paper de les dones.

Així, l’Inter femminile i la dissenyadora Francesca Severi s’han proposat disputar aquesta dura batalla. Totes juntes i mitjançant la nova equipació traspassen tots aquests ideals. Moda sobre el terreny de joc, feta de tot cor i per jugar amb el cor, sempre però amb el número vint-i-dos. La dissenyadora reivindica la bellesa, la moda, però també l’esport i els hàbits saludables. Comoditat per la dona, feminitat. Es busca una dona casual, esportiva, dinàmica i femenina, ja que “les dones sempre seran dones, en qualsevol professió”, assegura Francesca Severi.

Les nezoazzurres clamen que se’ls valore com al que són: futbolistes, dones que viuen i gaudeixen la seva gran passió: el calcio. Lluiten cada dia per tenir més atenció mediàtica, per ser reconegudes, per que se les valore i no siguin menyspreades al món del calcio per ser dones. Regina Baresi, capitana de l’Inter femminile, insisteix amb la idea de que el “calcio és un esport considerat masculí però que apassiona a tantes dones”. La seva història commou. L’Inter femminile, sap més que ningú que els somnis es compleixen a base d’esforços i passions. Elles han aconseguit arribar a la Serie A i encara que sembla que les cosses per les nezoazzurres comencen a complicar-se, no es rendeixen. Tenen clar que no es tracta d’una feina fàcil. No obstant això, no estan disposades a que ningú, ni res, les aturi.

La dissenyadora Maria Grazia Severi treballa amb col·laboració a l’Associació Pangea per la defensa dels drets i contra tota la violència a les dones en qualsevol part del món. Així, amb la nova equipació, l’Inter femminile es converteix automàticament amb l’ambaixador d’aquesta causa, a tots els nivells. Les seves jugadores saben que es una gran responsabilitat i un gran honor.  Així, amb el cor i la passió que aquest representa per la moda i el calcio, fan força davant la violència a les dones.

El calcio sempre ens deixa grans històries. El 22 de maig del 2010, l’Inter va aconseguir l’inimaginable, ser campió d’Europa. Des d’aleshores el 22 és i serà el número de la fortuna. Amb la nova equipació, les nezoazzurres només desitgen fer possible aquest nou repte, sempre però amb el cor i el vint-i-dos. Els impossibles possibles.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús