Quant costa el silenci?

Cada tres dies, una dona és assassinada a Itàlia per la seva parella. Cada 26 minuts una dona italiana rep algun tipus de maltractament físic o psicològic per part d’un home. No obstant això, en la majoria de casos, la denuncia és inexistent. Més del 70% de les dones al món ha estat víctima almenys una volta en la vida, declarava aquest matí des de l’Unió Europea Ban Ki-moon. Les xifres fan por.

Cent vint-i-cinc víctimes, cent vint-i-cinc dones amb noms i cognoms van perdre la seva vida l’any passat a Itàlia. El perfil és clar, dones d’entre 25 i 54 anys, en la majoria casos assassinades per part del seu company, ex-company o amant. L’índex de risc es situa entre les dones de 25 a 34 anys.

Avui, Dia Internacional contra la violència vers les dones, la lluita pren força a Itàlia. La majoria d’iniciatives es realitzen sobretot a nivell polític, recordant les lleis que protegeixen la dona, unes lleis, però que a la pràctica resulten ineficaces ja que no han aconseguit evitar el descens del número de víctimes mortals. Des del 2006 és actiu un número de telèfon gratuït (1522)  per les dones italianes que són objecte de violència o assetjament. Milers de manifestacions recorren, també, avui els carrers d’Itàlia amb un lema en comú “Basta!”. Els familiars i amics de les víctimes, plens de rabia i dolor, reclamen denuncia i força. Força i més força per lluitar contra una de les més dures de les batalles. Una guerra, però, que malauradament no només es disputa una volta a l’any, sinó cada dia.

Milions de “Scarpe rosse” (sabates vermelles) inunden també avui algunes places italianes. L’objectiu, recordar totes les dones que ja no les podran calçar mai més. Ja que en molts casos el silenci costa una vida.

 

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús