L’autor

La vida m’ha dut, des de ben menut, a viure entre dues aigües. Vaig nàixer a la vora del Llobregat en 1978 però, amb només cinc anys, ja m’havien transplantat a l’Horta de València. A escola, els xiquets em deien “el català”; quan tornava al Principat, irremeiablement, era “el valencià”. Així vaig aprendre a ser de tot arreu alhora, o de cap lloc. Qui sap.
La meua primera vocació va ser el periodisme, i va vindre amb molta força. Amb només 19 anys, vaig començar a treballar al diari Las Provincias i, després, vaig passar a l’edició valenciana d’El Mundo. Dues experiències que duraren més d’una dècada i que em van donar una visió de com funcionaven els mitjans per dins i de les interioritats del País Valencià.
Mentre treballava a El Mundo, em vaig llicenciar en Filologia Catalana, la qual cosa va fer esclatar la meua segona vocació: la docència. De nou, les dues aigües. En 2009, amb la crisi ja ben present, vaig decidir deixar el diari i encetar una nova carrera professional com a professor. No vaig poder, però, abandonar el periodisme.
Ara que em guanye la vida amb la filologia, tinc una relació més lliure i plena amb el periodisme. Tinc una columna d’opinió titulada La carn vol carn al diari L’Informatiu i he estat tertulià en la Cadena SER, Ràdio 9 o Canal 7. També escric en revistes com Caràcters, Eines o Escuela i sóc coautor del llibre Del Sud. El País Valencià al ritme dels Obrint Pas. Després d’anys amb un blog compartit a Vilaweb, inicie una nova aventura com a bloguer en solitari en el diari Ara, on vull seguir, com deia Pla, veient la vida en forma d’articles.
El blog s’anomena “Habitació 101”, que és el lloc terrible on portaven els culpables de crimental, és a dir, de tindre pensament propi, en la novel·la 1984, de George Orwell. Culpable com sóc, de crimental, en un món on la neollengua i el doblepensar són pràctica habitual de qui ens governa, l’habitació 101 resulta la ubicació més adient des d’on escriure.
Si algú vol trobar-me a la xarxa, que prove amb @antonirubio, al Twitter, o que em busque al Facebook.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús