Teràpia de llum

bild(7).jpg

El novembre és un dels mesos més durs a Suècia, i no pel fred, sinó per la llum. És un mes molt fosc i gris perquè encara no ha arribat la neu i hi ha poques hores de dia. La llum és com un rellotge que regula el nostre ritme vital i molts experts mèdics i científics han demostrat que la manca de llum de dia ens pot afectar molt negativament.

Per això s’està posant molt de moda la teràpia de llum. Hi ha gent que es compra una làmpara especial i la té a casa o altres van a  hospitals que tenen sales dedicades a aquest fi. Però per qui vol fer teràpia de llum i menjar alguna cosa a la vegada hi ha les anomenades cafeteries de llum. Dues de les més conegudes estan a Gotemburg (http://ljusrummet.com/) i a Estocolm (http://www.iglo.se/). La d’Estocolm és molt popular perquè a més serveixen menjar ecològic. Actualment crec que està tancada perquè els han pujat el lloguer del local i no el poden pagar, una llàstima perquè jo volia anar a provar-ho!

6 comentaris

 • Josep Sala

  02/12/2010 22:24

  Bones! Sóc el que té el bloc des de Noruega (Des del fiord), i aquí estem ben igual. O encara pitjor, que Trondheim és molt més al nord. Això sí, al juny ho compensem…

 • carmen

  02/12/2010 22:37

  Por lo que dices tiene que ser duro para un mediterráneo vivir en un sitio con poca luz. Me da pena pensar que tengan que hacer terápia de luz, pero claro, cada uno hace lo que puede.

 • aniwiki

  03/12/2010 0:40

  Això em pareix super extrany, però com diu carmen, realment si els fa falta és el millor que poden fer no?

 • Pere Serra

  03/12/2010 2:50

  Des de Brussel.les, tambe hi ha terapia de llum. Cada semana hi ha una persona que la te a casa seva, la lampara i ens la tornem.
  Aqui ho fem aixis per que es molt cara de mentanir i comprar.

 • Josep Porcar

  03/12/2010 18:27

  Porcar i de Castelló de la Plana, probablement tenim parentiu en els avantpassats. Hui comente aquesta falta de llum al meu blog (porcar.net), però per unes altres raons menys físiques i, en canvi, molt més “espectaculars”. Salutacions i enhorabona pel blog.

 • Alícia Porcar

  04/12/2010 13:27

  Josep, és veritat, al juny tenim uns dies llarguíssims i temperatura ideal!

  Carmen i Aniwiki, la veritat és que jo pateixo la manca de llum però com que vaig a Castelló per al Nadal l’hivern no se’m fa tan llarg.

  Pere, no sabia que a Bèlgica també tenieu aquest problema, però clar, també està prou al nord. He mirat per l’internet i aquí les làmpares aquestes costen uns 250 euros.

  Josep, quina gràcia, a més, et dius com el meu pare! M’ha agradat molt el teu blog.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús