El pintor Anders Zorn

3a.jpg

És un del pintors suecs impressionistes més reconegut internacionalment i actualment hi ha una exposició a Estocolm al museu Prins Eugens Waldemarsudde Carl Wilhelmson (quin nom més llarg, eh?). Vaig anar-hi el cap de setmana passat i em va agradar força. Zorn va viure del 1860 al 1920 i es va fer famós pels retrats que va fer a persones de l’alta burgesia per tot Europa. Però sens dubte el que més m’ha agradat ha estat les seves aquarel·les, algunes exposades normalment al museu d’Orsay de París i al museu del Prado de Madrid. Encara que Zorn és un pintor molt valorat a Suècia també ha estat molt criticat per la seva forma de viure i de tractar a les dones, era prou masclista.

Per arribar al museu vam agafar el tranvia que ens va deixar al principi d’un caminet. 3b.jpg

Si el segueixes i puges una costera arribes al museu!

3c.jpg

Mireu quanta neu… i només estem al desembre.

 

5 comentaris

 • carmen

  04/12/2010 20:51

  El paisaje es muy idílico y bonito, todo tan blanco, que me da un poco de envidia. El paseo hasta llegar al museo parece de cuento.
  Respecto al pintor, la verdad no lo conocía, he mirado las acuarelas y están en consonancia con lo que dices de machista, me refiero un poco al tema.

 • Oriol Moragues i Mas (Montreux, Suïssa)

  06/12/2010 13:03

  No poden pas retenir-se: els Espanyols omplen les webs catalanes amb llur llengua d’Ocupants. I tothom ho troba normal. Només cal fer una estada a Catalunya per adonar-se de dues coses: els Espanyols de Catalunya i llurs descendents (que saben el català perfectament) rebutgen de parlar català i no deixen mai l’Espanyol; la segona és més greu: els Catalans passen a l’Espanyol ràpidament seguin l’exemple de TV3 i llurs programes d’humor a 70% en Espanyol (Kracovia).

  Catalans: no llegiu ni contesteu cap missatge dels Espanyols; boicot a la llengua espanyola: mitjans, tvs, ràdios,…
  Feu com els Flamencs amb el francès o els Quebequesos amb l’anglès.

  Serà l’única via de supervivència.

 • Alícia Porcar

  06/12/2010 13:22

  Oriol, gràcies pel teu comentari.

  Crec que les llengües estàn per a comunicar-se amb els demés. No tots els espanyols que parlen castellà ho fan per a fotre als que parlen català o com una falta de respecte.

  La persona del comentari anterior es la meva mare. Jo sempre he parlat amb ella en castellà i que ella hagi escrit al meu bloc en castellà no ha sigut per a ofendre a ningú. Ella sap parlar català perfectament, però per costum m’ha escrit en castellà.

  Jo sempre contestaré a tots els comentaris que m’escriguen, ja siguen en català, en anglés, en suec, en castellà o en xinés (encara que no ho entengue).

  Penso que justament la comunicació és una de les bases per a que diferents cultures puguen conviure entre elles i es puguin entendre millor.

 • Aniwiki

  07/12/2010 19:21

  Hola Alicia,
  Estic completament d’acord amb tu respecte a aquest comentari anterior, han conviure diferents llengües i que hi hagi una multiculturalitat.
  Respecte al pintor que comentes no el coneixia, però a partir d’ara ja el conec. Gràcies :)

 • Airin

  10/12/2010 20:27

  Que bonic el camí fins al museu! Jo tampoc conec de res el pintor :(

  Sobre la resta, hi ha gent que veu conspiracions a tot arreu i no s’adonen que defensar la llengua no és atacar sense coneixement de causa

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús