Un Mercat Nadalenc – Primera part

4a.jpg

Ja estan tots els mercats nadalencs muntats a Estocolm! En aquests mercats es poden trobar coses típiques sueques de l’hivern. Com que vull fer dos entrades sobre aquest tema, avui us ensenyaré els objectes i a la propera entrada el menjar. Als mercats nadalencs podeu trobar entre altres coses:

 • Pells d’ovella que s’utilitzen damunt de les butaques i dels cotxets dels nens perquè estiguen més calents. De fet, una pell d’aquestes és un dels regals més volguts pels pares que acaben de tindre un bebè:

4b.jpg

 • Guants de llana. Les manyoples són les més calentes perquè els dits estan tots junts i es donen calor entre ells. Jo no porto una altra cosa!!

4d.jpg

 • Sabatilles d’anar per casa. Aquí veieu unes per a adult i unes altres per a nens. Son moooolt calentes. Jo en vaig comprar un parell al meu pare i encara que li van parèixer curioses no les ha utilitzat perquè li couen els peus. Ja sabeu que el clima de Castelló no és com el d’Estocolm.

 • Decoracions nadalenques. El més típic o el que a mi em fa més gràcia són els Pare Noel de la foto, en les seves barbes llargues. Hi ha moltes més coses com estrelles que es pengen de les finestres o cavalls de palla.

4g.jpg

9 comentaris

 • sara mars

  06/12/2010 21:36

  És curiós i molt interessant, tot i que per a tots es Nadal, veure la diferència d’hàbits en diferents Països. Ja tinc ganes de veure els aliments… seràn molt diferents als Mediterranis? m’imagino que sí!!

 • downseas

  06/12/2010 22:56

  Bon resum dels objectes nadalencs suècs!Crec que hauria inclòs potser, l´estrella de nadal (Julstjärna), tan popular a les les finestres de les cases suèques. Tens raó, Alícia, nosaltres també aquest any hem comprat la pell d´ovella a la nostra filla. Volem q la faci servir per primera vegada al nou trineu i no passi fred.

 • aniwiki

  07/12/2010 19:26

  Quina casualitat, jo crec que quan arriba el Nadal a tots els llocs fan mercats. Per aquí jo vaig anar al Mercat de Santa Catalina però no hi havien tantes coses per al fred, allà suposo que amb tanta neu és el que més hi haurà.
  Molts saluwikis!

 • Maricel

  07/12/2010 21:47

  Felicitats pel teu blog Alícia, m’encanta!!!!! et segueixo des de Catalunya, a Stockhokm hi ha una germana meva que tu coneixes molt bé i he tingut la sort de poder anar també quan hi han els mecats nadalencs i la veritat és que la teva descripció està molt i molt encertada, aixó és el que jo recordava. Salutacions!

 • Alícia Porcar

  08/12/2010 13:01

  Hola, gràcies a totes pels comentaris.

  Sara, els aliments els penjaré ben aviat!

  Downseas, vaig pensar inclou-re l’estrella però no vaig fer cap foto!

  Aniwiki, no hi he anat mai al Mercat de Santa Catalina, però si que m’agradaria. Clar, a Barcelona no fa tan de fred com aquí… 20 graus avui he sentit?

  Maricel, m’he alegrat molt de llegir el teu comentari, ja m’imagino qui és la teva germana :-). Una abracada!

 • Josep Mª Comas

  10/12/2010 13:15

  Aquet blog es tot un descubriment. Tant la meva dona com jo, i despres d’un viatje a Estocolm, varem quedar maravellats per aquet pais i per la seva gent.
  Aquet pont de Decembre, el vem pasar a Goteborg, visitant els seus mercats de Nadal, i en especial el del Park Liseberg, tot nevat encara feia mes festa. Maravellos.
  Seguirem les teves explicacions sobre aquet pais.

 • Alícia Porcar

  12/12/2010 15:41

  Josep Mª: M’alegre molt que us agrade el blog. Göteborg és una ciutat realment preciosa i el parc Lisberg m’agrada molt també. Gràcies pel comentari.

 • Xavier Cusido Oliete

  28/12/2010 10:27

  Quina ensenya noruega mes bonica!!!!
  Heia Norge! ;-)

 • Alícia Porcar

  28/12/2010 17:22

  Xavier: Heja!!! :-)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús