Atemptat a Estocolm

Acabe d’arribar a casa perquè aquesta nit havia quedat amb uns amics a prendre unes cerveses i m’acabe d’assabentar que hi ha hagut un atemptat suïcida d’origen islamista al centre d’Estocolm. De camí a casa hem vist dos cotxes de policia però l’ambient era tranquil. Afortunadament sembla que només hi ha ferits. Les raons de l’atemptat sembla que són les caricatures de Mahoma que va dibuixar el suec Lars Vilks i la presència de soldats suecs a l’Afganistan. Alguns links a periòdics suecs on es parla de l’atemptat:

- DN: http://www.dn.se/nyheter/sverige/forst-pa-plats-som-en-bomb-exploderat-mot-hans-mage-1.1225806

-  Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8265883.ab

Açò no és gens bo per a la comunitat musulmana que viu a Suècia, per si no tenien prou amb el resultats electorals ara els toca l’atemptat. Em solidaritzo amb ells.

Actualització 16:13:

Us deixo amb dues fotos del lloc on s’ha produït l’atemptat. Com veieu és una zona molt central i tot ha tornat a la normalitat, avui al migdia només hi havia uns quants cotxes de policia.

12b.jpg12a.jpg

12 comentaris

 • sara mars

  12/12/2010 13:11

  Quin ensurt, quan m’he assabentat Alícia!!, però he obert el diari, ara, i aquí estàs tu a primera fila. Quina sort per al diari tenir una “corresponsal” a Estocolm, podem tenir la informació directa i objectiva!!. M’alegro que estigueu bé i espero més notícies teves. M’encanta “llegir-te”.

 • carmen

  12/12/2010 14:08

  Estaría bien que si puedes ampliaras la notica del atentado, ya que estás ahi y puedes decir de primera mano, como se está viviendo el atentado en una ciudad como Estocolmo, en la que no pasan estas cosas.

 • Perplex

  12/12/2010 14:36

  Queda molt progre, el teu comentari. A mi em preocupa molt més que qualsevol musulmà sonat posi una bomba per qualsevol causa. tant val les caricatures com la pèrdua de Granada. Espero que el nou govern suec faci fora els imams xungos d’una vegada.

 • Ramon Renedo Yanguas

  12/12/2010 15:14

  El problema no són els imans “xungos” que a Suècia o Noruega no són majoria. El problema és aquesta mena d’espiral acció-reacció que viu la societat europea. Fa poc els immigrants musulmans a Malmö van ser l’objectiu d’un franctirador sicòpata. Algú pensava que aquest succès no crearia un altre sicòpata en sentit contrari? Aquestes accions són imparables doncs tothom veu en l’altre no ja un ésser diferent, sinò un perill.

 • Alícia Porcar

  12/12/2010 16:02

  Sara: Gràcies, m’alegre molt que em llegisques.

  Carmen: Ja parlaré més d’aquest tema, la veritat és que sembla extrany que hagi passat aquí.

  Perplex: Sí, soc un poc “progre” :-) Pense que no és bo jutjar a tot un conjunt d’individus pels actes d’uns individuals. Dir que tots els imans son “xungos” és com dir que tots els cures son pederastes. Els expulsem d’Europa a ells també? Llegeix el comentari de Ramon que ho explica molt bé.

  Ramon: Molt ben dit! Estic totalment d’acord amb tú!

 • Xavier Vilaró

  12/12/2010 16:37

  Hola, Alícia. He vist el vídeo del link d’Aftonbladet i em sobta la fredor de la reacció de la gent del carrer. Sembla que no s’immutin. Aquí m’imagino la gent cridant i corrent. Gràcies per la notícia.

 • Aniwiki

  13/12/2010 19:12

  Quin susto. Segueixo llegint notícies per si hi han novetats.
  Saluwikis!

 • Santi

  13/12/2010 23:41

  Jo vaig veure uns himans superradicals a Granollers, quasi truco a la policia i tot! quina pinta fotien ! estaben asseguts en una monovolum amb les portes obertes, em vaig fixar de reull que cullons fotien i un es va donar compte que els controlaba i van tencar les portes de cop, asl 10 minuts van fotre al camp. Suposo que la policia ja els deuen tenir una mica controlats, perque la vestimenta que duien n´hi ha per llogar-hi cadires només veurel´s!. (per cert, era “Carrer del Rosselló” de granollers)

 • Alícia Porcar

  14/12/2010 10:44

  Aniwiki: Un susto molt gros!

  Xavier: Sí, els suecs són molt tranquils, fins i tot quan hi ha un atemptat. Jo també haguera sortit correns!

  Santi: Oi! Segons el que expliques, semblaven perillosos!

 • Santi

  15/12/2010 21:55

  Ja t´ho pots ben creure Alícia, anaven vestits iguals que els que es veuen per les imatges de tv. al afganistan. Amb unes tuniques llargues negres i color crema, al turban al cap que no falti i unes barbes de 10 mesos, Quines pintes, en fi, a Granollers de tant en tant en veus algun vestit aixís pal carrer. Aquests però, em van fer mal espina.

 • Alícia Porcar

  16/12/2010 11:42

  Santi: Clar, com no estem acostumats a veure persones amb aquesta indumentària, quan les veiem ens xoque molt!
  Tal volta a ells també els dóna mala espina de veure les desfilades de Semana Santa per Andalucia… :-)

 • Santi

  16/12/2010 12:09

  :)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús