Ruben Rausing

15b.JPG

Fotos de EatMeDaily.com

Va ser un empresari suec que va fundar la molt coneguda empresa Tetra Pak.

Quan va viure a Nova York a principis del segle XX es va adonar que era necessari trobar altres mètodes d’embalatge per a la distribució d’aliments. Al tornar a Suècia va començar a treballar en una impremta litogràfica on va tractar de convèncer els directius per a poder desenvolupar noves formes d’embalatges. Malgrat tot, no li van fer cas i l’any 1929 va deixar el treball per a fundar l’empresa Åkerlund &Rausing amb un altre company.

Els seus primers paquets van ser utilitzats per a aliments secs com farina o sucre. I l’any 1943 van començar a desenvolupar paquets de paper per a llet. Tres anys després ja van poder presentar el seu producte final i el 1951 va nàixer Tetra Pak. Quan va morir el 1983, Ruben Rausing era la persona més rica de Suècia.

4 comentaris

 • Aniwiki

  21/12/2010 23:51

  El Tetra-Pak Tetrahedron sembla extrany, però mira on ha arribat. És un invent molt útil. Jo creia que hauria sigut un americà, mira tu per on que aquest suecs han inventats un munt de coses.

 • carmen

  22/12/2010 0:12

  Muy interesante. El invento, hay que ver lo que está dando de si. En cuanto al inventor también pensaba que era americano.

 • josep anton Casellas Martinez de Morentin

  23/12/2010 2:18

  És un dels últims grans èxits d’un inventor per si sol. Actualment sols les grans corporacions amb objectius prefixats i equips de científics equipats amb grans mitjans per a la seva posada a punt i llançament al mercat són capaços d’aconseguir resultats similars

 • Alícia Porcar

  24/12/2010 15:33

  Aniwiki: La veritat és que sí que han inventat coses! Ja aniré escribint més sobre els invents suecs per aquí.

  Carmen: Hi ha coses que utilitzem cada dia i no ens parem a pensar qui hi ha al darrere. Aquest invent la veritat és que és super útil.

  Josep Anton: És veritat, és increïble com abans en pocs medis es van descobrir un munt de coses que utilitzem avui per al dia a dia. Gràcies pel teu comentari.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús