Ambulàncies a Suècia

10b.jpg

Foto de nyhetswebben.se

 La mort d’un bebè a un accident de tràfic perquè l’ambulància va tardar en arribar mitja hora ha obert el debat de si hi ha suficients ambulàncies a Suècia i si es gestionen bé. Les dades son que hi ha unes 700 ambulàncies per a tota Suècia (9,4 milions d’habitants).

Els infermers que treballen a les ambulàncies, s’han queixat moltes voltes de que no donen a abast (no tenen temps ni de parar per a menjar) i que no hi ha suficients unitats. A més a més, les ambulàncies tenen equipament vell i insuficient.

Tampoc les empreses privades contractades per l’estat que es fan càrrec de conduir les ambulàncies, per exemple la empresa Falk, han escoltat als seus treballadors, que diuen que estan molt estressats i que el sistema funcione malament.

Els metges i els infermers dels hospitals afirmen que això és una de les conseqüències de que el govern no fa més que retallar diners a la sanitat.

De moment, segueix el debat i encara no han arribat a cap acord. Em sembla fora de lloc que a Suècia hage problemes d’aquest tipus, no vivim a un país del primer món?

10a.jpg

Foto de varnamo.se

 

2 comentaris

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús