Gideon Sundbäck

18a.jpg 
Era un enginyer suec que va inventar la cremallera tal com la coneixem avui en dia. El nord-americà Elias Howe va rebre la primera patent el 1851. En aquest primer disseny es cosien les ‘dentetes’ de la cremallera al material en qüestió a mà i una per una.

Després, entre el 1906 i el 1914, van ser diverses persones les que van desenvolupar la idea. Gideon Sundbäck va ser qui va millorar la cremallera automatitzant la cosida de les dentetes a dues tires de tela que podrien ser cosides també en botes i bosses per a tabac. Van haver de passar vint anys fins que la cremallera es començara a utilitzar a la indústria de la moda. Sundbäck també va inventar la màquina per a produir cremalleres en sèrie.

1 comentari

  • carmen

    14/01/2011 14:21

    Muy interesante y curioso.
    Gracias por todas las cosas que nos estás enseñando de la cultura sueca.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús