Adéu, arbres de Nadal

19a.jpgEl Nadal ha arribat a la seva fi i els suecs estan deixant els seus arbres de nadal a muntons pels carrers. Recorde que el meu primer any a Suècia em va xocar molt que els suecs, que són tan amants de la natura, simplement tiraren els arbres com unes escombraries.

A més a més, aquest any m’he assabentat que la majoria d’arbres de Nadal que es venen a Suècia vénen de Polònia, allà són més barats, com si no en tinguérem arbres aquí!! Em ve a la ment la quantitat de contaminació que es desprèn amb el transport dels arbres d’un país a l’altre.

19b.jpg 

6 comentaris

 • carmen

  17/01/2011 18:16

  También me sorprende, que con lo civicos que son los suecos, dejen los árboles de navidad de esa manera. La imagen es bastante fea.

 • airun79

  18/01/2011 9:15

  bastant sorprenent, la veritat. Alícia, saps què en fan després? si almenys servís per fer biomassa…

 • jaume porta

  18/01/2011 20:49

  Crec que és molt pitjor que la gent compri arbres de plàstic fets amb derivats del petroli. Amb aquests arbres (com els de la imatge, orgànics) sempre se’n pot fer compostatge i és mediambientalment més sostenible.

 • suzie britch

  19/01/2011 19:39

  Aquest article m’ha xocat perqué jo tampoc havia sentit que els suecs amen la natura però sobretot no sabia que els arbres vénen importat de Polònia. Perqué no usen els seus arbres? Desprès de nadal, jo i la meva família sempre havem usat el nostre arbre de nadal com fustetes per el foc. És millor de deixar els arbres per els carrers. A més a més, sóc contra l’ús d’arbres de plàstic. En la meva opinió, no han el mateix efecte de un arbre real. La diferència evident és el olor. Per me el olor de un arbre de nadal és com un símbol de nadal. Las fotos de les arbres per els carrers són lleig. Per me, las setmanas desprès de nadal són bastant tristes i no vull veure els arbres morint per el carrer.

 • Alícia Porcar

  19/01/2011 20:49

  Carmen: Si que és veritat que les imatges son molt lletges! :-(

  Airun79: Vaig estar buscant per internet per a posar-ho a l’entrada però no vaig trobar res oficial. El que si que em va dir un company és que alguns els utilitzen per a calefacció i altres simplement ve el camió d’escombraries i se’ls emporta.

  Jaume: Si es fa compostatge si, però no estic segura de que ho fagen. També es pot reciclar alguns plàstics i si durara un arbre de nadal de plàstic tota la vida i després es duguera a reciclar tal volta no seria tan greu. Però estic d’acord amb tu que les coses de plàstic que contenen petroli son molt roïnes per al nostre planeta.

  Suzie: Si, molts els porten se Polònia perquè són més barats. Pense que fa molts anys si que tenia sentit tenir un arbre de nadal a casa, perquè s’agafava del bosc proper a casa i després com tu dius s’aprofitava per a llenya. Aquí a Suècia tothom té arbres naturals perquè com ben expliques l’olor és diferent. Dóna molta llàstima veure els arbres mig morts pel carrer.

  Gràcies a tots pels comentaris :-)

 • josep

  09/02/2011 17:25

  Jo vaig ser, també, testíc de la deíxada d’arbres de nadal avandonat’s, aqui els recollim amb espais senyalitzat’s, per fer compostatge, al gener vaig estar ahí a Suècia, els llacs estaven gelats i al centre d’un i van tirar aquest tipus d’arbres, que van deixar-se un munt, fins que una màquina els va retirar fins a la bora. . . Veure aíxo em va sorprendre molt.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús