Subvencions

11a.jpg

Foto de op.se

Necessites ajuda amb la neteja a casa? Vols renovar l’apartament que t’acabes de comprar? O tal volta prefereixes construir una altra caseta al jardí? No passa res, si vas just de diners, vine a viure a Suècia que aquí t’ho subvencionen amb un 50% de l’import total.

Aquesta és una mesura que el govern suec va prendre per a combatre el mercat de treball en negre i per a fomentar el treball. Segons la meva opinió, millore la qualitat de vida de les famílies de classe mitjana o de classe alta. Perquè clar, una família humil en què un dels pares treballa en serveis de neteja o en la construcció no contractarà a algú que els netege la casa o els faça la reforma del menjador, no? Per la mateixa regla de tres, per què no subvencionar la gent que va a menjar al restaurant? Tal volta hi ha cuiners que treballen també en negre. O per què no subvencionar el transport públic? O per què no destinar els diners en investigació per a donar treball als molts estrangers amb un títol de Doctor en Físiques que treballen de taxistes?

Penso que la idea inicial de subvencionar a les persones que contracten legalment és bona però un 50% em sembla massa. Per a combatre el treball en negre cal educació, honestedat i que la gent estiga conscienciada.

4 comentaris

 • Suecia subvenciona el mantenimiento de tu hogar – sweetsweden.com

  24/01/2011 17:02

  […] enteré de esta medida gracias a una entrada en el diario Ara (en catalán) y decidí investigar un poco. Según indica la página desde el 1 de julio de 2009 […]

 • Anna G.

  24/01/2011 21:25

  Certament aquesta mesura, sent un ajut, no és precisament destinada als més desfavorits. Dijous arribo a STO espero que no faci mooolt fred!
  M’agrada molt el teu blog!

 • Jordi Bayer

  25/01/2011 2:32

  Alícia, et volia felicitar per el teu blog, la veritat m’ha semblat molt interessant. Jo l’any 2009 vaig viure 6 mesos a Estocolom ja que feia un erasmus.
  Últimament he fet algunes entrades en el meu blog parlant sobre l’efecte de l’entrada en el Parlament de Sverigedemokraterna. http://jovullser.blogspot.com/

  He vist que tu també has fet un article sobre els demòcrates suecs. Moltes coses del que dius és cert, però no es pot subestimar un partit que té 20 seients al Riksdag. Aquest partit ha entrat al parlament perquè ha creat un debat que ni els conservadors de Reinfeldt s’han atrevit a treure.
  Com bé sabràs, ja que vius a Suècia, és que aquest país té un problema amb l’integració dels immigrants, i només ha sigut el partit de akesson qui s’ha atrevit a parlar-ne. Llavors poden sortir campanyes com les que va impulsar Aftonbladet de “Jag gillar olika”, però és un tema que s’ha de tractar.
  Per altra banda és evident que la SD no és la solució, només cal veure el spot publicitari de les eleccions, vergonyós.

  Felicitats per el blog!

 • Alícia Porcar

  29/01/2011 16:12

  Anna G. : M’imagine que ja estaràs per aqui. Fa fred oi? Però els dies ja són més llargs. M’alegre de que t’agrade el meu blog.

  Jordi: Estic totalment d’acord amb que no es pot subestimar el partit dels Demòcrates Suecs. Tu ho dius molt bé, cap partit parlava del tema de la integració dels immigrants abans. Jo crec que per això van rebre tants vots, perquè hi ha molta gent preocupada pel tema però ningú s’atreveix a parlar-ne. Moltes gràcies pel teu comentari!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús