Augmenten els casos de narcolèpsia

13b.jpg

Foto de mama.nu

L’any passat a hores d’ara es vacunaven contra la grip A 6 milions de suecs. Els mitjans de comunicació no paraven d’anunciar que era molt important vacunar-se i, al treball, quasi et miraven malament si havies decidit no fer-ho. Ho recordo com una histèria general, per sort, vaig ser prou forta i vaig decidir anar contra corrent i no vacunar-me. Suècia va ser el país que més xiquets va vacunar del món.

Ara, un any després, s’han descobert més de seixanta casos nous en nens de narcolèpsia, una malaltia que provoca cansament, al·lucinacions, malsons i paralització dels músculs. Encara no està clar que la vacuna de la grip A siga la culpable d’aquestos casos però hi ha molts indicis que així és. La veu d’alarma l’ha donada el neuròleg Lars Palm, afirmant que la vacuna que va comprar Suècia era la Pandemrix. Aquesta vacuna contenia una substància prohibida en altres països justament pel risc de contreure la malaltia de la narcolèpsia. De moment segueixen les investigacions tant a Suècia com a Finlàndia, on també han augmentat els casos de nens amb aquesta malaltia.

9 comentaris

 • carmen

  04/02/2011 0:10

  Me ha sorprendido la información que nos aportas, desconocía en buena parte las repercusiones negativas de esa vacuna, pero me sorprende más todavía que en los paises nordicos, no se preveyeran los efectos negativos.
  Enhorabuena por la información, espero que las investigaciones aporten luz sobre los efectos en los niños y se produzca también, un movimiento social para pedir responsabilidades a las multinacionales farmaceuticas que suministraron las vacunas.

 • josep

  05/02/2011 16:34

  hola Alicia, sóc el pare d’una amiga teva d’aqui a Suècia. He llegit el teu blog sobre les vacunes de la grip A, pel que veig ting sort de no haver-me-la possat. Gràcies per les teves informacions.

 • RiMaT

  06/02/2011 17:23

  Aques article és una . Si us agrada la poesia de qualitat i/o seguir blocs de qualitat, visiteu el següent on hi diàriament trobareu nova poesia original, catalana i de qualitat:

  Poemes completats fins el moment:
  http://rimesturbats.blogspot.com

 • Alícia Porcar

  07/02/2011 17:48

  Carmen: És veritat que si al final resulta que la vacuna és la culpable hi haurà que demanar comptes a les farmacèutiques… però d’això ens solem oblidar, desgraciadament.

  Josep: Gràcies pel comentari. Ja sé qui eres :-) Doncs si, penso que la vacuna no era necessària més que una vacuna normal de la grip. Crec que a Suècia ens van vendre la moto. Saluts a Maricel.

  RiMat: Per ser poeta tens molt poca sensibilitat i molt de temps lliure per anar entrant a tots el blogs escribint comentaris d’aquesta mena.
  No llevo el teu comentari per no posar-me al teu nivell.

 • josep

  08/02/2011 19:57

  No sols a Suècia, sino a tot al mon ens van vendre la moto, les farmaceutíques es van forrar.. . Hi ha donar-he records a Maricel de la teva part.
  Salut . . .

 • RiMaT

  13/02/2011 16:57

  meravella, volia dir… Hälsa!

 • benja

  14/02/2011 11:49

  Cal anar amb compte al publicar notícies d’aquest tipus, perquè poden augmentar la psicosi anti-vacunes.
  No s’ha provat aquesta relació entre narcolèpsia i vacunes. L’OMS ho segueix investigant. De moment el que es sap de la narcolèpsia és que té un fort component genètic, sembla ser que vinculat al genotip DQB10602. L’altra cosa que es sap es que qui la pateix té deficiències en els neuropèptids hypocretina-1 i hypocretina-2.
  De moment els beneficis de la vacunació superen per molt els possibles efectes secundaris.
  Recordem que l’any passat es va celebrar els 10 anys de l’eradicació de la verola. Es calcula que en aquest temps s’ha evitat la mort de 100 milions de persones. Gràcies als grups anti-vacunes pot ser que mai més celebrem l’eradicació de cap altra malaltia.

 • Alícia Porcar

  15/02/2011 21:06

  Benja: Tens raó, encara no es sap 100% segur si la vacuna és la responsable de la narcolèpsia, però si que hi ha indicis de que així és. No sóc cap experta en el tema, només he volgut escriure la noticia tal i com l’he escoltada a Suècia. Gràcies per la teva informació, el temps dirà qui té raó.

  RiMat: Bé que has passat de ” .” a “meravella”. Hälsingar!

 • LeanneMonroe24

  01/04/2011 21:49

  I propose not to wait until you earn enough amount of money to buy goods! You can just get the credit loans or just car loan and feel yourself free

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús