Va fer cent anys

L’11 de febrer de 2010, va fer cent anys del primer d’un avió amb motor, demostrat, a Barcelona i per extensió Espanya. Aquest vol es realitzà al Hipòdrom de C’an Tunis, organitzat per l'”Asociación de Locomoción Aérea” i fou realitzat peñ pilot francés Julien Mamet, pilotant un Bleriot XI tipus Canal de la Mànega, amb motor Anzani de 25 hp. amb tres cilindres amb Y, que movia una hèlix bipala de fusta. Avió que era del sportmen uruguaià García Cames. El vol es realitzà davant d’unes 200 persones, membres de la premsa, de l’Asociación i alguns convidats. Aquest primer vol  fou descrit per un mitjà de lépoca com  “un soberbio vuelo dando una magnífica vuelta saliendo muy fuera de la pista y descendiendo de nuevo en el mismo punto de partida, habiendo alcanzado una altura de unos 30 á 40 metros”. La seva durada fou d’uns pocs minuts. S’havia iniciat aixís l’aviació a casa nostra. El vol es repetí pel gran públic el dia 17 amb dos vols, per la tarda a última hora, reunin unes 150.000  persones segons una publicació de 1910 i un altre cop el diumenge 20 de febrer que acaba amb el primer vol al estaballar-se l’avió al anar a aterrar, resultant ferit lleu en Mamet.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús