The Final Countdown

Havia promès no parlar de política en aquest blog, i en part així continuarà sent, perquè el pacte sobre el deute dels Estats Units comença a robar-li el protagonisme a Harry Potter com a pel·lícula de l’estiu. La prova definitiva ha aparegut avui a la pàgina web del diari Washington Post, el primer en endegar un compte enrere –amb dies, hores, minuts i segons– fins al temut 2 d’agost, quan els Estats Units, en cas que el govern i el congrés no arribin a un acord, es declarin en suspensió de pagaments.

Jo, honestament, he seguit l’etern debat amb una certa indiferència, o més aviat tranquil·litat. Alguna cosa dintre meu mai ha dubtat que el pacte arribarà. Potser, certmanent, ho farà a l’últim minut, quan ja tot sembla a punt d’esfondrar-se; però és que no és així com ha d’acabar un bon guió de cinema?

La setmana passada el president Obama interrompia l’emissió televisiva del vespre –com han fet tants presidents a la ficció per anunciar que un meteorit és a punt de fulminar el planeta, o que un allau d’alienígenes amenaça amb acabar amb la raça humana– per concienciar la població sobre la importància d’aconseguir un augment del deute nordamericà abans del 2 d’agost. Si no és així, regnarà el caos – sense que calguin alienígenes, meteorits o micos posseïts.

Reunions fins a altes hores de la matinada, polítics amb la corbata malgirbada passejant sense rumb pels passadissos de la Casa Blanca, sublevacions dins dels propis partits que tenen el cap en les eleccions del 2012 i no pas en el proper 2 d’agost. És el thriller de l’estiu. I la banda sonora em ve al cap fàcilment: ja sento els Europe tocant el seu “It’s the Final Countdown!”

[youtube 9jK-NcRmVcw&ob=av3e]

 

 

 

 

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús