Menjars motoritzats

A Nova York es pot menjar a tot arreu i a tota hora, segur que ho heu sentit moltes vegades. Però, sobretot a l’estiu, els plats més deliciosos no tenen per què ser en algun dels milers de restaurants de la ciutat. No, no: els menjars més deliciosos de Nova York estan motoritzats.

4432869521_ddf5cf702d.jpg

Postres sobre rodes al Cupcake Stop | Flickr Cupcake Stop

A Nova York, les delícies es mouen en cotxe. Són els “food carts”, els camions de menjar que sovint et trobes parats pels carrers de Manhattan. Tot i que no tinguin massa bon aspecte i serveixin més aviat entrepans o menjar ràpid, cada cop més els food carts s’estan tornant gourmets i amaguen grans sorpreses.

A Nova York tothom té molta pressa, així que d’això de seure a taula i dinar tres plats, ni parlar-ne! Dinar és una necessitat molesta per als New Yorkers, perquè els destorba de la feina, i d’aquí va néixer el concepte del food cart, que serveix menjar ràpid i barat a peu de carrer. Últimament, però, els New Yorkers busquen alguna cosa més que hot dogs i hamburgueses als camions, ara busquen menjar de qualitat. I això ha fet que alguns d’aquests food carts es converteixin en un autèntic objecte de desig que van perseguint per tota la ciutat.

Avui us parlaré d’alguns dels més buscats, així que apunteu bé, perquè és la millor manera de menjar bé i barat si esteu estiuejant per aquí. Primer de tot, heu de saber que els food carts, tot i que sovint es troben sempre al mateix lloc, n’hi ha molts que van canviant de localització segons el dia. Els que ja tenen ‘club de fans’ utilitzen Twitter i allà anuncien cada matí on seran durant aquella jornada. Ja ho veieu, tot és tecnologia a la Gran Ciutat: menjars mòbils i Twitter.

Comencem per un gran clàssic, el Halal Cart del carrer 53 amb la 6a avinguda. Aquest camió sempre és al mateix lloc, no us preocupeu pel Twitter, però sí val la pena que arribeu d’hora, perquè acostuma a haver-hi cua per tastar els seus deliciosos shawarmes i kebabs. A Nova York és difícil trobar bon menjar àrab i molts consideren que el del Halal Cart és el millor de la ciutat. Podeu agafar-vos el plat de xai o pollastre amb arròs i salsa picant (aneu amb compte, perquè és famosa per com n’és de forta) i acostar-vos fins al Rockefeller Center a menjar, que és un parell de carrers per sota.

Si en canvi us ve més de gust menjar mexicà, la millor opció és buscar al Twitter on serà avui el camió Calexico Carne Asada. Aquests germans californians serveixen uns burritos i tacos de carn deliciosos. Normalment els trobareu per la zona del So-ho i Nolita, el barri que es diu així perquè queda al Nord de Little Italy. (No-L-Ita)

Però potser us fa més alguna cosa asiàtica… Sens dubte, no us podeu perdre el Rickshaw Dumplings, el camió de la xef Anita Lo, que abans de pujar-se a la furgoneta treballava al restaurant Annisa, que té una estrella Michelin. Al Rickshaw Dumplings hi serveixen aquesta mena d’empanadilles xineses que són toves per fora i se suquen amb salsa. Us recomano les d’ànec. Delicioses! Normalment trobareu el camió al Midtown, a l’alçada del carrer 46 amb l’avinguda 11 o bé al carrer 52 amb Lexington. En qualsevol cas, millor assegurar-se consultant primer el seu Twitter!

I ara alguna cosa de postre, no? Sí, també hi ha lloc per als dolços als camions. Podeu optar pel Dessert Truck, on hi trobareu els millors pastissos que heu tastat mai (què me’n dieu d’un pastís de formatge de cabra? O d’un bon brownie amb festucs i gelat de vainilla?) o bé pel Cupcake Stop el camió amb el postre més famós de Nova York. Us recomano la Red Velvet (vellut vermell) que tot i el seu aspecte fastigós (la magdalena és vermella, vermella i la cobertura blanca) és el més característic de la ciutat. El Dessert Truck es mou sempre pel Village, tant l’est com l’oest, i el Cupcake Stop el trobareu a la 5a avinguda, o bé a l’alçada del carrer 23 o bé a la del carrer 13.

Aquest estiu, als sibarites ens toca córrer darrere els camions!

 

 

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús