Benvinguda, Irene

Screen shot 2011-08-27 at 5.34.25 PM.jpg

Skyline de Manhattan divendres al vespre | Pablo Mediavilla

Un sol de gelat de taronja s’allunya a càmera lenta, més enllà del skyline de Manhattan. Xarrupem cervesa en un terrat de Brooklyn, mentre observem els centenars de cotxes fugint del sud del barri, de les zones costaneres que l’alcalde ha obligat a desallotjar. Bufa una brisa suau i els núvols vénen ganes de menjar-te’ls, tots rosats i molsuts.

“Sembla mentida que demà s’acabi el món, no?” comento al meu amic amb un somriure. Desvio la vista cap a l’esquerra, on uns núvols morats comencen a fer-se més i més grosses. Aleshores sona la botzina d’un camió taronja gegantí, que ens saluda alegrement.

Potser és el fet de no saber què passarà demà, la panxa remoguda de la incertesa, però el fet és que la ciutat és més viva que mai aquest divendres al vespre. Sortim a sopar i Brooklyn bull. La gent somriu, aixeca la veu, els seus ulls brillen. Tenen ganes de xerrar, ballar, passar la nit amb la persona amb qui intercanvien mirades sota un cel negre però apaivagador.

Parlen de què faran demà. Conjecturen a partir del que han vist a la televisió o llegit a la premsa, que ens venen l’hecatombe mundial. Hi ha una sensació sorneguera d'”aquests americans estan exagerant”, però també se’ns escapa el riure nerviós, la mil vegades repetida pregunta “i si aquesta nit fos l’última?”

Només per la gran nit de divendres que ens has donat, benvinguda siguis, Irene.

 

3 comentaris

 • Jana

  27/08/2011 23:14

  Que bé escrius!! M’agrada molt

 • tncatalunya

  28/08/2011 18:04

  Cada cop m’agrada més com escrius. Aquest “Benvinguda, Irene”, m’ha fet sentir amb força. Gràcies per compartir també els teus sentiments

 • Xavier Martinez

  28/08/2011 22:24

  “L’hurracaine” Irene va passar de llarg de Forida. Ara ja és una tormenta tropical, així que, quan va passar per a NY podria haver estat pitjor.
  Huracà o tormenta el “the wether chanel” ha tingut i té tema per parlar tots aquests dies.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús