Bon Nadal Berlusconi…

Silvio_Berlusconi_shakes_hands_with_Bush.jpgAra fa un any Silvio Berlusconi no va poder fer el seu tradicional discurs de Nadal als mitjans de comunicació perquè una estàtua del Duomo de Milà el va deixar KO.  El passat dia 24, però, es va presentar als periodistes i va deixar anar un monòleg de 32 minuts on va repassar alguns dels temes més actuals però sobretot, va voler deixar molt clar que ell no té “cap debilitat”.

Una vegada més s’ha demostrat que a egocèntric no el guanya ningú. I es que tot i haver-se salvat pels pèls de la moció de censura del 14 de desembre, continua convençut de poder governar sense problemes i fins i tot “ampliar la majoria”.

En la roda de premsa va voler deixar clar que si la seva filla Barbara el critica és perquè està completament influenciada per la mare: “Treballo tot el dia i si un cop al mes convido uns quants amics i unes quantes dones boniques és un fet del que gaudeixo jo i els meus convidats”. Una curiosa manera de justificar les seves festes pujades de to.

Berlusconi es considera un màrtir dels complots que volen desprestigiar-lo i treure’l del poder però no perd la confiança en les seves capacitats i ha declarat que si al gener la tensa situació a la cambra de diputats no li permet governar convocarà eleccions “que estic segur de guanyar”.

Itàlia viu unes festes nadalenques marcades per la inestabilitat política i la sensació de bloqueig, i és que donada l’actual situació governativa i de tensió a les cambres, la presa de decisions està estancada. Tot i això, el Primer Ministre treu pit orgullós i assegura que no dimitirà mai. I és que, tal i com escrivia Tobias Jones, periodista del The GuardianBerlusconi no farà mai un gest honorable, continuarà procurant sempre només pels seus interessos i no els del país. Així els Italians tindran sobre els seus caps un personatge que els fa avergonyir cada vegada que es presenta a l’escena mundial i que no està sent jutjat en un tribunal per la simple raó d’estar al poder.

Aquest fet podria canviar en breu ja que el dia 13 de gener una comissió d’11 jutges valorarà si la llei que atorga immunitat al Primer Ministre és inconstitucional. Ell no perd la calma: “no he estat mai preocupat per unes acusacions que no existeixen”.

Bon Nadal Berlusconi, gaudeix d’aquest parèntesis festiu que al gener les coses podrien canviar.

1 comentari

  • Victòria Clarà

    27/12/2010 22:06

    Esperem que aquest jutges estiguin inspirats i comencin a posar en Berlusconi al seu lloc.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús