La relació de Berlusconi amb la justícia en xifres

Divendres 14 de gener el Primer Ministre italià Silvio Berlusconi va participar al programa Mattino Cinque en una entrevista telefònica. Gran decepció: s’esperava que parlés de la veritat sobre les acusacions i els processos judicials contra ell.

En canvi va explicar que des de que va decidir “posar-se al servei del país” al 1995 “els jutges d’esquerres han començar una persecució contra la meva persona”, declaracions molt poc novedoses. Però va resumir la seva relació amb els processos judicials en xifres: “100 investigacions, 28 processos judicials, 2560 audiències, 1000 magistrats treballant en els casos, i 300 milions d’euros en advocats i consultes”. Dels 28 processos ha obtingut 10 absolucions, 13 han estat arxivats i 4 estan actualment en curs.

reconstruccio.JPG

Immatge extreta d'una reconstrucció en 3D de la trobada entre Berlusconi i Ruby realitzada per una televisió xinesa

I es que ara en comptes de tres processos judicials en té quatre: també està acusat de presumpte prostitució de menors. És el cas Ruby, prostituta menor d’edat (en el moment de les trobades amb Silvio) a la que el Primer Ministre presentava als seus amics com la neboda del President Mubarak.

Abans d’acabar l’entrevista Berlusconi va contestar al periodista sobre la possibilitat de convocar eleccions anticipades després de la sentència de la Cort Constitucional: “El que menys necessita aquest país ara són eleccions anticipades que provocarien una situació d’especulació internacional sobre els 250.000 milions de deute públic” i aquest fet es representaria per als italians “l’augment de la pressió fiscal i de les taxes”. Més que una resposta sembla una amenaça.

Doncs, haurem de continuar esperant per conèixer la “veritat de Berlusconi”.

Etiquetes

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús