Assistive Touch

Ja conec 3 ò 4 persones (jo inclosa) a qui han hagut de canviar l’iPhone perquè s’havia espatllat el ‘Home Button’, és a dir, el botó del mig. Cap problema, t’ho fan al moment però… I si se t’ha acabat la garantia?
Aneu a Configuració (iPhone o iPad)> General> Accessibilitat i activeu l’opció ‘Assistive Touch’ i evitareu haver de pitjar el butó.

Us apareixerà un cercle blanc que podem deixar a qualsevol cantó de la pantalla. Quan cliquem al damunt, apareix un menú amb 4 opcions: inici, dispositiu, gestos i favorits.
-Inici: substitueix el botó d’inici
-Dispositiu: ens permet apujar o abaixar volum, girar la pantalla o activar i desactivar el so (molt útil si, per exemple, se’ns ha espatllat l’interruptor del costat)
-Gestos: indicat per acpersones amb discapacitats a les mans. Ens apareix un menú amb 4 mans: una mà amb 2 dits, una altra amb 3, amb 4 i amb 5. Cliquem, per exemple, a la de 4 dits i ens apareixen 4 cercles. Això està pensant perquè arrosseguem amb un sol dit els 4 cercles (que funcionen com a dits) i poguem fer servir gestos multitouch predeterminats. A l’iPhone no li trobo cap utilitat de moment, però a l’iPad sí. Si agafem aquests 4 dits i els pugem cap amunt, ens apareixerà tot el menú d’aplicacions obertes avall de tot.
-Favorits: ve predeterminat el gest de pessigar la pantalla per ampliar una foto o un text en el safari. Útil si teniu poca mobilitat en els dits. Se’n poder afegir més.

Aquest vídeo (sobre una versió Beta) ho explica força bé. És en anglès però s’entén força bé i és molt gràfic.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=E7ZCRkyb-uQ&feature=youtube_gdata_player[/youtube]

L’Assistive Touch me l’ha ensenyat l’Esther

2 comentaris

 • Albert

  28/11/2011 21:10

  El problema també es pot solucionar fent
  CashConverters>Vendre>Cony de iPhone
  i després aneu a una telco que us ofereixi un Android dels bons (Samsung Galaxy i demés).
  Estalviareu diners, tindreu un mòbil millor i us podreu descarregar milers d’aplicacions gratis!!
  Apa,
  salut i gadgets!

 • Inspectora Gadget

  28/11/2011 21:12

  Una opció igualment vàlida!
  XDD

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús