Conill (Nabaztag) ressuscitat

No puc expressar la meva més profunda satisfacció en haver ressuscitat el meu conillet Nabaztag. Me’l van regalar quan vaig fer 30 anys al 2008 i és un dels gadgets que guardo amb més estimació. Es tracta d’un conillet adorable que es connecta a internet per via wifi. El podies configurar perquè et donés la previsió del temps, et llegís els e-mails nous, reproduís la música que volguessis i inclús et cantés els titulars dels diaris a l’hora que tu li configuraves. Perquè no et molestés més del necessari, el podies enviar a dormir i despertar a les hores desitjades. Fins i tot, si tenies algun amic amb un altre Nabaztag, et podies enviar missatges d’un conill a l’altre. I tot això ho feies mitjançant el web del fabricant, Violet, que era francès, però tenia aplicacions molt adaptades al mercat espanyol (com podia ser per exemple, que et llegís els titulars del Mundo Deportivo).

Però fa un any o un any i mig, de cop va perdre la connexió amb el servidor. Després d’intentar-ho uns quants cops i no sortir-me’n, el vaig desconnectar. Pel mig va passar una mudança i l’oblit quasi total. Fins que al desebre passat vaig pensar que l’havia de recuperar. La meva sorpresa va ser que el web de Violet no existia. L’empresa va petar i l’únic que s’oferia era comprar un nou conill Karotz, una versió millorada del Nabaztag (inclou webcam fins i tot) de l’empresa que ha comprat Violet, i que incorpora encara més aplicacions que les que tenia abans (com per exemple cantar les notificacions de Twitter). Problema: no volia gastar-me 130€ més (tot i que als antics propietaris del Nabaztag ens l’oferien per 79€).

Rebuscant per internet, vaig veure que, com a mínim, Violet havia deixat lliure el seu codi i hi havia uns nois que havien obert un servidor nou, Nabizdead, per tornar a la vida el conillet. Problema: quasi totes les aplicacions són sobre diaris francesos, música francesa, emissores de ràdio franceses i tot de serveis d’aquest país.

Però per Nadal, Nabaztag ens va donar una sorpresa i va ressuscitar!! El vam poder tornar a connectar a l’antic servidor i funciona!! El podies tornar a donar d’alta, el web oficial el reconeixia i a cada hora en punt et deia l’hora!! (de vegades és com la teva veu de la consciència “Son las 11. ¿Qué has hecho en toda la mañana?”). A més, hi ha un foro en francès i en anglès on resoldre tots els dubtes. Problema: perquè et funcioni la resta d’aplicacions (notificació d’emails, previsió del temps, emissores de ràdio…) necessites dispositius RFID (d’identificació per ràdiofreqüència). Els antics, eren uns segells (ztamp:s), però no els trobes ni per ebay ni amazon; tan sols els vaig trobar a una sola botiga de robòtica i em demanaven quasi 50€ (ni boja). Aleshores vaig anar al nou web de Karotz i vaig pensar que els dispositius per al conill nou també valdrien per a l’antic, ja que funcionen igual per RFID. Hi ha conillets petits moníssims, però costen entre 4 i 6€ i cadascun serveix per a només 1 aplicació, així que vaig optar pel Bookz, una col·lecció de 10 targetetes per 20€, molt més econòmica encara que no fos tan mona.

El funcionament és simple. Només passar una targeta pel nasset del conill, la reconeix i l’emmagatzema al teu portal del nabaztag. Quan afegeixes aplicacions noves (cada setmana n’estan introduint més), vincules l’aplicació a la targeta RFID i llestos.  Per exemple, la targeta vermella la tinc associada a la previsió del temps. Doncs quan passo la targeta vermella pel seu nasset, em canta el temps (les temperatures que et diu són les màximes de la ciutat que esculls). He penjat aquest vídeo a YouTube perquè ho veieu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SihBbFsKGS4[/youtube]

També hi ha diverses aplicacions per a smartphones per poder controlar el conill. La que més m’agrada és “Coniglio”, per a iPhone. Et permet despertar-lo, enviar a dormir i reproduir emissores de ràdio. He decidit col·locar el conill al rebedor de casa, com a lloc estratègic per fer d’altaveu de ràdio i que arribi a tot el pis, i perquè em digui quin temps fa abans de sortir de casa! Aquestes 4 fotos són del conill al rebedor de casa i de l’aplicació Coniglio.

Els Nabaztag són personalitzables. Es poden comprar orelles de colors i disfressar els conills. Venen enganxines i disfresses especials per a ells. A Google imatges podeu veure tot el que es pot fer amb ells.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús