Amb l’iPhone a l’estranger

Marxo de vacances amb l’iPhone? El deixo a casa? Em podré connectar a internet fora de casa? Molts us en aneu ara de vacances i ho feu a l’estranger, així que us dono una sèrie de consells i explicacions sobre com treure el màxim profit del vostre telèfon:

1-Roaming ON, Itinerància de dades OFF

A veure, a 2012, en principi tots tenim el Roaming activat; és a dir, que podrem trucar i rebre trucades quan anem a l’estranger. Però si no confieu en el vostre operador o fa poc que us heu canviat, podeu estalviar-vos maldecaps si hi truqueu primer per assegurar-vos que el teniu activat.

El que heu de tenir desactivat SÍ o SÍ abans de passar la frontera és la Itinerància de Dades. És el que impideix que el mòbil se us connecti a Internet a l’estranger i que us arribin factures astronòmiques un cop torneu a casa.

De fet, per defecte l’hauríeu de tenir desactivat, també mentre estigueu a Catalunya. Si per cap raó us heu de connectar a l’estranger, l’activeu i llestos. Hi arribeu per Configuració>General>Xarxa

Les operadores espanyoles estan fent petits esforços per abaixar els preus de la tarifa plana 3G a l’estranger. Avui mateix Movistar m’ha informat que ofereix tarifa diària de 25MB per 2,40€ (amb iva 18%). En cas que us interessi l’oferta i la contracteu, NO desactiveu la Itinerància de dades, aleshores.

2-Mapes Offline

 

El vostre iPhone té internet, però també té GPS integrat. Això vol dir que quan estigueu passejant per Florència o Nova York sense 3G, podeu obrir l’aplicació Mapes, que el puntet blau us indicarà on sou.

No podreu buscar on és la Galleria delle Uffizi, però si sabeu on és al mapa, podreu trobar-la, perquè SÍ us dirà on sou.

 

 

3- Cerca de wi-fis gratuïtes

Si sou a Nova York, òbviament no tindreu probemes per buscar wi-fis (pronuncieu-ho “guai-fais” o no us entendran), perquè hi ha més Starbuck’s que oficines de LaCaixa aquí. Però en qualsevol altra ciutat us pot ser més complicat. Un exemple de ciutat que ofereix pocs wi-fis gratuïts (ni que siguis client del restaurant on estàs sopant) és Venècia.

Per això, us podeu descarregar l’aplicació gratuïta JiWire Free Wi-Fi. Té dues funcions: una, connectar-se online i mostrar-te les wi-fis obertes que tens al teu voltant. L’altra, és buscar -abans de marxar- la ciutat on teniu pensat anar, enregistreu la cerca amb els llocs que us interessen, i un cop sou allà, podeu recuperar les dades off-line; és a dir, sense necessitat d’estar connectats.

4-Password i Buscar l’iPhone ON

Admetem-ho. Tot i que l’hauríem de tenir sempre activat, és un conyàs posar cada cop el password, especiament si feu servir molt l’iPhone. Però de vacances i fora de casa, és una bona opció fer-ho. Anem més despistats, la càmera de fotos ens delata, els lladres van a per nosaltres.

Potser no podem evitar que ens robin el telèfon, però sí que el facin servir i que recuperin la nostra informació. Hi accedim via Configuració>General>Bloqueig per codi>Activar codi

Igualment, assegureu-vos que teniu activat el Buscar l’iPhone. Hi arribem per Configuració>iCloud

5-Diccionaris offline i Guies de viatge

Són una bona idea per descarregar abans de sortir de viatge. Guies que eviten que portis sobrepès a la motxilla i diccionaris de frases que et permetin demanar el compte en alemany, per exemple. N’hi ha de gratuïts i de pagament. Les guies de viatge per excel·lència, i també a l’App Store, són les Lonely Planet.

 

6- Compte amb el wi-fi dels hotels

Jo ja no reservo gairebé cap hotel que no tingui wi-fi i que no arribi a l’habitació. Compte! Hi ha molts que disposen d’internet gratuït, però només al hall o a zones comunes. Si us trobeu que el wi-fi és de pagament, assegureu-vos de la tarifa. Fa poc em volien clavar 3€ per cada mitja hora de connexió.

 

Què més feu vosaltres quan marxeu de viatges? Bones experiències? Males experiències? Ens ho expliqueu?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús