Resum actualització iOS6

Molts de vosaltres haureu sentit moltes coses bones i dolentes sobre l’iOS6 i us estareu demanant si l’hauríeu d’actualitzar o no. Aquí us deixo un resum de les funcions noves més destacades i el meu comentari basat en la meva experiència aquests 4 dies.

Això sí, a diferència de l’actualització a iOS5, quan hi va haver millores molt substancials, aquest cop n’hi ha ben poquetes que siguin realment útils. Les he classificades en wins (valen la pena), fails (se les podrien haver estalviat) i ni fred ni calor (no calien però tampoc no molesten). Llegiu-les totes i deixeu els comentaris que volgueu. I si sabeu de més actualitzacions que jo no tingui controlades, poseu-les aquí també!

WINS

1. Respondre amb missatge. Si ens truquen i no podem agafar la trucada, ara ens sortirà al costat del botó de contestar una icona d’un telèfon. Si el llisquem cap a dalt, ens sortiran 3 sms predeterminats. El que escollim, serà enviat a la persona que ens està trucant per justificar-li que ara mateix no podem contestar. Aquests missatges, que poden ser del tipus “estic al cotxe” o “et truco quan surti de classe”, per exemple, es poden canviar a Configuració>Telèfon>Respondre amb missatge.

2. Inserir fotos/vídeos als e-mails. PER FI passa a la història la incòmoda manera d’enviar fotos o vídeos per emails i que només es podia fer des de l’àlbum de fotos. A partir d’ara, podem començar creant un correu nou i des d’allà, prémer amb el dit al cos del missatge fins que aparegui el menú de copiar, enganxar, etc.

3. “l·l” i “ç” més accessibles. La “ç” se’ns incorpora com una peça nova al teclat i la “l·l” apareix si premem la lletra “l”. Fins ara, si la premíem, sortia només “l·”, de manera que ens faltava una ele.

4. Hi ha més emojis. Aquestes icones s’instal·len directament amb l’iOS6. N’hi ha un bon grapat més :)

5. Mapa en 3D. Es pot veure a l’iPad. A Barcelona està introduït en 3D l’Eixample i la Vila Olímpica. És espectacular!

6. Siri. Ja funciona en castellà. Com a mínim s’ha de tenir iPhone 4S, però. Li pots preguntar des d’on hi ha una pizzeria a Barcelona fins a dades esportives, etc.

7. Passar el rodet des de la càmera. Ja podíem accedir al rodet des de la càmera amb el petit requadret que hi havia a baix a l’esquerra i que ens mostrava l’última foto, però ara, només cal que amb els dits passem a esquerra i dreta des de la càmera, i ens podrem moure pel rodet.

8. No molestar. Una opció a la Configuració permet desactivar TOTES les notificacions (whatsapps, resultats esportius, twitter, etc). Perfecte per quan anem a dormir o entrem a una reunió i no volem que ens molestin.

9. Rellotge a l”iPad. Per fi tenim despertador i cronòmetre a l’iPad.

10. Fotos en streaming. Ens permet escollir les fotos del nostre rodet que volem compartir amb alguns dels nostres contactes. Més senzill que haver-les de pujar a Dropbox.

11. Actualització d’aplicacions. Quan ens baixem una aplicació de l’app store no surt i torna a l’inici. Ara té en compte que potser -i només potser- volem baixar alguna altra aplicació.

NI FRED NI CALOR

1. Accés a Twitter des de notificacions. Podem escriure un tweet accedint directament al menú desplegable de les notificacions.

2. Facebook integrat a l’iPhone. Per poder enviar fotos i informació més directament. Què voleu que us digui? Trobo bastant fàcil ja fer-ho des de l’aplicació. Prefereixo no tenir-ho vinculat i que qualsevol dia m’equivoqui i enviï una foto equivocada.

3. Mails destacats i VIPS. Amb les bústies, ara surt l’opció “senyalats”, on ens mostrarà els correus als quals haguem posat un indicador. I també “VIPS”, que serveix per trobar ràpidament els missatges d’una persona determinada. No dic que no siguin útils aquestes opcions, però personalment em fan una mica de nosa.

4. Canvis de disseny. En iTunes, en el Temps (només tipografia), en el marcador de números de telèfon i en el menú desplegable que surt quan naveguem per un web i cliquem a la icona de “enviar a”. Cap canvi espectacular.

5. Cloud integrat en safari. No hi acabo de veure el sentit. Serveix a l’iPad per mostrar automàticament les pestanyes obertes a altres dispositius.

6. Passbook. Una aplicació que ens permet guardar targetes d’embarcament, entrades a cines o teatres, números de targetes de fidelitat de botigues, etc. De moment, poc útil, a Espanya només et deixa recopil·lar dades de les aerolínies American Airlines, Lufthansa i United Airlines (seria més útil un Vueling o Iberia, la veritat). Si ens connectem a l’app store americana, en canvi, podem trobar més empreses: més companyies aèries, Ticketmaster, Sephora, etc.

7. Find my friends. Als nois de Gossip Girl els anava molt bé per trobar-se, però jo ho trobo… una mica massa.

FAILS

1. Mapes. Que us heu perdut per Barcelona i no sabeu on és l’estació de metro per propera? Doncs amb la nova aplicació de Mapes d’Apple NO us en sortireu, perquè no surten. El que vindria a ser un #epicfail. L’aplicació de Google ja no existeix, però la podeu “recuperar”. El vell truc d’anar al web maps.google.com i enviar a pantalla d’inici. Qui no es conforma…

 

2. Youtube. Com també és de google, desapareix de l’iPhone. Com a mínim, sí que ens podem baixar l’aplicació de l’app store. Aquesta no l’han tret, al contrari de Google Maps.

3. Disseny de l’App Store. Molt més maca, però molt més incòmoda. Ja no tenim la tradicional llista de 25 aplicacions posades en columna. Ara hem de lliscar el dit d’esquerra a dreta per anar-les passant i és molt més lent.

Etiquetes , , , ,

3 comentaris

 • Esther Oliva

  24/09/2012 10:16

  Un canvi que el posaría entre “Ni fred ni calor” i “Fail” és que ara, els podcasts que et descarregues passen directament a l’ App Podcasts, quant fins ara es podíen escoltar desde l’ aplicació de música normal.

 • Ruth Gumbau

  25/09/2012 17:05

  Molt bé també, Esther.

  Un altre canvi que he constatat; quan prems sobre una tecla que té un número, et surten els ordinals.

 • Ruth Gumbau

  26/09/2012 17:41

  Una altra troballa: ara ja no ens demana la contrassenya per actualitzar aplicacions. Ja era hora. No cal posar-la-hi si no costen diners les actualitzacions!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús