Llibres a l’iPad

Alguns de vosaltres em pregunteu com m’ho faig per llegir llibres a l’iPad (aquest post no és apte per als romàntics del paper). Hem de tenir en compte que, posats a llegir electrònicament, un eBook és més còmode pel tipus de pantalla, ja que ens permet llegir perfectament a l’exterior, independentment que faci més o menys sol. Però si el que tenim és un iPad i volem aprofitar-lo com a “llibre”, tenim dues vies per fer-ho.

1. Des de l’aplicació iBooks: és l’app que ve per defecte amb l’iPad.

ibook.jpg

Conté el catàleg de llibres i documents PDF que tinguem al dispositiu i també la botiga on podem comprar els llibres. Ens permet fer diverses biblioteques per separar els documents que tinguem. Per exemple, una per PDF, una altra per a novel·les, una altra per llibres infantils, etc.

 

 

2. Des de l’aplicació Kindle: és la que utilitzo més i la que veig més còmoda. Necessitem fer una sèrie de preparatius, però, per tenir-la en marxa i ben preparada per llegir i comprar llibres ben còmodament. Procés:

kindle ipad.jpg1. Des del safari aneu a amazon.es i us registreu si no hi teniu compte. Introduïu la vostra targeta visa i així no us la demanarà mai més (tipus app store).

2. Busqueu l’opció “ebooks kindle“.

3. Des del safari cliqueu a la icona de la fletxeta (o “+”, segons versió de l’iOS)  i després escolliu “afegir a pantalla d’inici”. D’aquesta manera us posarà un accés directe de la botiga a la pantalla de l’ipad i sempre la tindreu a mà.

4. Aneu a l’app store i baixeu l’aplicació kindle, que és gratuïta. un cop baixada hi entreu amb el mateix compte que hagueu introduït a Amazon.

5. Cada cop que compreu un llibre al web d’Amazon, escolliu l’opció “enviar a iPad” i la pròxima vegada que obriu kindle tindreu allà el llibre.

CONSELLS:

  • per aconseguir l’efecte “passar pàgina” que veieu a la imatge, a la configuració (icona d’una rodeta a l’inici de Kindle) escolliu l’opció Page turn animation.
  • en fer-vos usuaris de Kindle, se us assigna un nou correu electrònic. Per exemple ajimenez@kindle.com (per algú que el seu usuari sigui ajimenez@gmail.com). Això serveix per enviar-vos documents PDF a aquesta adreça i en un parell de minuts, Kindle els inclourà en el vostre catàleg de llibres i documents.

 

TUTORIAL EN VÍDEO (en anglès):

[youtube n3R5qBjOvkA]

 

I vosaltres? Quin eBook o aplicació per a iPad feu servir?

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús