El nou iOS 7

Ja he pogut instal·lar el nou sistema operatiu, l’esperadíssim iOS 7 per a iPhone gràcies a les instruccions que ens van deixar els amics d’Applelizados al seu blog. Si el baixeu, tingueu en compte que el sistema encara és inestable i haureu d’anar reiniciant de tant en tant. La qüestió és si les millores que té us compensen la inestabilitat que encara té aquesta beta. Us explico alguns dels canvis. Aquí teniu captures de 20 novetats. Més avall us les comento una per una.

mix.jpg

1: Ja es pot veure el canvi de disseny a la mateixa pantalla d’inici de l’iPhone.Tipografia amb pals més prims i estilitzats. La part de baix, on hi ha les 4 aplicacions estàtiques, ara és grisa. Les carpetes d’aplicacions ja no són negres, sinó blanques, i el més curiós és que el rellotge marca l’hora exacta i fins i tot l’agulla dels segons es mou a temps real. També veiem que han canviat les icones de les fotos, dels recordatoris, agenda i temps.

2,4,5: Els mails també els veiem diferent: amb la tipografia més estilitzada (també es nota en el teclat de la imatge 5), i en la manera de seleccionar els missatges: ara podem seleccionar-los tots d’una vegada.

3: l’aplicació de Mapes varia poc. Aquesta és la manera, però, com ara podem enviar una adreça.

6: Per buscar un contacte, cita al calendari o aplicació ja no anem fins a l’esquerra del tot de l’inici, sinó que baixem la pantalla una mica fins a baix i ens apareix a dalt de tot la casella per fer la cerca.

7: L’aplicació del Temps és més maca i dóna més dades: previsions per a les properes hores i dies. A més de la icona de sol o núvols i temperatures, escriu el temps que fa. Per exemple “bastant ennuvolat”. o “cel parcialment ennuvolat”.

8: Aquesta és la manera com el Safari permet navegar entre finestres obertes.

9: Canvia totalment l’aplicació de Recordatoris i actes programats. Visualment és més maca, però amb aquesta beta encara és força inservible, perquè falla moltíssim.

10: La finestra de notificacions que s’abaixa com una persiana des de dalt de tot, ara inclou més informació, incloent aniversaris i properes cites al calendari. Però trobo a faltar molt que hi hagi la previsió del temps, ja que era molt pràctic accedir-hi per veure amb un sol cop d’ull quins temps faria.

11: Canvia fins i tot la manera de desbloquejar el telèfon. Ara es fa amb aquesta pantalla negra que funciona a mode de màscara: cada cop que premem un número es veu el que h ha a sota (pantalla d’inici).

12: La càmera ens permet prendre vídeo, fotos amb forma quadrada i fotos que ocupen tota la pantalla. Amb aquesta beta de vegades perdo la icona d’accedir a la càmera davantera però suposo que ho arreglaran aviat.

13: És molt molt atractiva la manera com podem veure les col·leccions de fotos que emmagatzemem a l’iPhone: les mostra en un gran mosaic per anys o localitzacions.

14: La calculadora canvia de disseny.

15: La famosa “persiana” copiada de google (tant de bo l’haguessin copiada abans) que surt des de baix i que ens permet accedir fàcilment a opcions que ens convé tenir a mà, com l’alarma, la lluentor de la pantalla, calculadora, càmera o volum d’àudio.

16: Els botonets blaus amb què activem i desactivem opcions ara són verds. El color m’agrada, tot i que amb el blau de les icones es mata una mica. La combinació verd-blau no m’agrada gens, però tot això encara pot patir canvis.

17: El calendari també canvia. Ara és més fàcil accedir a altres dies des de la vista diària.

18: Les carpetes són ara de color gris clar, en comptes de negre. Veurem si és el color definitiu.

19: La botiga d’aplicacions pateix pocs canvis a simple vista però inclou un de molt important: les aplicacions s’actualitzen soles! Ja no cal anar expressament a actualitzar-les.

20: Aquesta és la manera com canviem d’una aplicació oberta a una altra. Per accedir-hi, premem dos cops el botó d’inici. Aleshores, per tancar-les, agafem l’aplicació que volem tancar i l’arrosseguem amb el dit cap amunt.

Etiquetes

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús