L’internet de les coses

Només en el darrer mes no sé quantes vegades he sentit ja aquesta expressió, que també podeu trobar com a IoT (Internet of things). Us en faig cinc cèntims per si us sona a xinès. Ja fa temps que ho fem tot per internet: treballar, escoltar la ràdio, enviar missatges… i fem coses comunes del dia a dia gràcies a l’ajud d’aparells electrònics d’última generació: hi ha cases domòtiques a les que podem accedir pel mòbil, hi ha aplicacions al telèfon que ens ajuden a recordar quina pastilla hem de prendre a cada hora, i l’altra dia una amiga fins i tot em deia que s’havia baixat una apli per saber quins dies era fèrtil!

Fa uns mesos ja us vaig parlar del conill Nabaztag, que es connectava a internet per donar-te informació sobre el temps, els titulars de premsa, nous emails, i fins i tot l’horòscop. Funcionava passant unes targetes pel davant, cadascuna configurada amb una informació diferent. Funcionava per tecnologia RF.

Ara imagineu que anem més enllà i que no heu de controlar vosaltres les coses; ja no cal que pugueu mirar pel mòbil què hi ha a la nevera, sinó que la nevera mateix “analitza” què hi falta i us envia un mail amb el subject “llista de la compra”, o que el calaixet de la farmaciola se us obre a les 10 de la nit per recordar-vos que us heu de prendre una pastilla. O que l’aspiradora detectés que hi ha pols al pis i es posés en marxa sola.

Captura de pantalla 2013-11-03 a les 00.08.52.png

Algunes d’aquestes coses ja existeixen, com algunes neveres Samsung. Evidentment els preus (més de 3.000€ per una nevera) encara no estan a l’abast de la majoria de nosaltres. Però d’altres coses sí, com la Flower Power de Parrot, que es comercialitzarà per només uns 50€ i que és un aparell que es posa a la planta i t’envia missatges al mòbil dient si té massa aigua, si toca regar-la, etc. No us encanta?

[youtube nNu11yUQiqQ]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús