Ulleres o lents de contacte?

No farem un debat sobre si és millor utilitzar ulleres o lents de contacte. És que ens hem quedat molt sorpresos: quan encara no ens havíem (hem) acostumat a la idea de poder portar les ulleres google, ara la corporació ens sorprèn amb la idea d’unes lents de contacte. Però les seves aplicacions són diferents i, hem de dir, que molt esperançadores per a milions de persones que pateixen diabetis a tot el món. El que fan aquestes lents és mesurar mtjançant un xip i un sensor —sense necessitat de punxar el dit— el nivell de glucosa en sang per controlar la malaltia. Google busca inversors per posar-ho en marxa.

google lentillas.jpg

Si aquestes lents són capaces de mesurar la glucosa en sang, per què no també l’hemoglobina, el ferro, anticossos d’una malaltia, etc? No és l’única gran notícia de medicina vinculada a la tecnologia que ens ha sorprès els últims dies. Fa un parell de setmanes vèiem la notícia que l’Hospital de Badalona estava provant anàlisis de sang… sense sang!!! Aquests sí que són avenços que ens faran la vida més fàcil, més sana i menys desagradable! Us penjo el vídeo del 3/24 on parlaven dels anàlisis de sang sense sang.

 

[tv3 4856031]

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús