Quattron Pro, molt a prop de l’Ultra Definició

Molts no tenen encara un sintonitzador de TDT en alta definició (HD) quan ja comença a arribar el nou sistema UHD (Ultra High Definition). Si 1920×1080 és l’amplada i alçada de MegaPixels de l’escalat propi de l’HD, amb l’UHD estem parlant de 7680×4320; és a dir, 4 vegades més. Aquest sistema es pot veure ja en alguns dispositius però no existeix encara tecnologia disponible per sintonitzar-lo.

Algunes Televisions, però, ja estan fent esforços per apropar-se a l’UHD. És el cas dels Quattron Pro de Sharp, que són capaços d’oferir una imatge Full HD Premium que és 2,5 vegades superior a l’HD amb 3840×2160 megapixels. A més a més, estan llestes per poder reproduir i adaptar les imatges en UHD (4 vegades superiors al Full HD), cosa que evitarà que la TV quedi obsoleta quan es posi desfinitivament en marxa aquest sistema. El que fa la Quattron Pro és agafar el sistema RGBY propi de les Quattron (i que inclou el groc a l’habitual vermell-verd-blau) i doblar-lo.

En definitiva, passem dels 6 milions de subpíxels del Full HD als 16 milions de subpíxels amb Quattron Pro. En què es nota aquest extra de megapixels? En una major riquesa cromàtica (games més riques de blancs, negres menys saturats…); una gran definició, que es pot veure sobretot en línies i sil·luetes, i una alta lluminositat al panell.

Sens dubte aquest Full HD Premium és el punt més fort de la Quattron Pro però altres característiques destacades d’aquests televisors són:

  • El disseny, elegant, amb pantalles grans d’entre 60 i 80 polzades amb un marc molt estètic de tan sols 1 centímetre d’amplada d’al·lumini. Pel que fa als panells, són de fabricació pròpia, no els compren a d’altres marques.
  • Incorporen sistema bluetooth preparat per connectar la TV amb dispositius com auricular
  • Sistema que consumeix menys energia.
  • Funcions d’Smart TV.
  • Pot funcionar mitjançant aplicacions al mòbil o a l’iPad amb mirroring (reflecteix a la pantalla el que veiem amb la tauleta).
  • És l’única televisió que compta amb certificació de so THX.
  • Compta amb OPC (Optical Picture Control), un sistema similar al dels mòbils per regular la lluminositat de la pantalla en funció de la llum que hi hagi a la sala.

Els preus de la Quattron Pro són: 2099€ per a la pantalla de 60″; de 3499€ per a la de 70″ i de 7999€ per a la de 80″.

Per cert, el centre de desenvolupament de Sharp a Europa és a Barcelona!

Etiquetes ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús