Chromecast

Chromecast és el dispositiu de Google que ens permet veure uns quants continguts (mirror) del nostre ordinador, tauleta o mòbil a la nostra televisió. El dispositiu es connecta a la TV per mitjà d’una entrada HDMI d’alta definició, el connectem a la xarxa wifi de casa i ens baixem l’aplicació chromecast per a tauleta i mòbil. En obrir-la, de seguida trobarà el dispositiu connectat i els vincularà. Chromecast val 35€, un preu força assequible i que ens pot permetre tenir un a més d’un televisor.

Què podem fer amb Chromecast?

1. Fer un mirror del que veiem a Google Chrome.

Al navegador Chrome (tant és Windows o Mac), instal·larem l’extensió Google Cast, que apareixerà amb una icona. Quan cliquem sobre ella podrem fer que el contingut de la pestanya en què ens trobem, es pugui veure a la TV.

Ara be, amb webs funciona força bé, però si volem veure vídeos a través del web o utilitzar Netflix, ens trobarem que el so no apareix per la tv, sinó per l’ordinador i desincronitzat.

2. Veure contingut multimèdia mitjançant aplicacions

Les aplicacions que funcionen de moment amb Chromecast són YouTube, Google Play Movies, Google Play Music i Rdio. Analitzarem el que es pot fer. Des de l’iPad, telèfon o ordinador, quan obrim YouTube ens surt la mateixa icona que vèiem a Google Chrome per poder retransmetre aquest vídeo en streaming cap a la nostra TV. Al contrari que passava amb el navegador, aquí sí que sentm el so pel televisor en perfecta sincronia.

També ens permet fer playlists; és a dir, llistes de reproducció amb vídeos que quedin a la cua esperant per ser reproduïts quan acabin els anteriors. Però a més, per afegir vídeos a la cua, no cal tenir descarregada l’aplicació de chromecast. Podem estar reproduint vídeos a la TV a través de la tauleta, per exemple; llavors, des del mòbil, sense baixar l’aplicació, assegurant-nos que utilitzem el mateix wifi, podem afegir vídeos a la cua.

[youtube cKG5HDyTW8o]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús