Presentació d’iOS8

Just a les mateixes dates que l’any passat, Apple presenta l’iOS8, el nou sistema operatiu per a tauletes i mòbils que comença el seu període de proves i en què durant tot l’estiu aniran sortint diferents versions de les Betes, amb cada cop més utiltats definitives i un sistema operatiu més estable; és a dir, que no es penjarà tant com les primeres versions. Fa uns dies, al Diari Ara us explicaven com podíeu instal·lar aquestes versions i, alhora, us recomanaven NO fer-ho de moment, tenir paciència i esperar fins al llençament definitiu, ja que pot ser molt enutjós tenir un telèfon que es pengi sovint. Us ho dic per pròpia experiència.

Entre les novetats que hi podrem trobar hi ha les següents, tot i que segur que al final en seran moltes més:

  • Els missatges us permetran afegir contingut multimèdia, com notes de veu o vídeos.
  • Des de les mateixes notificacions ja podreu actuar (com respondre, en cas d’un missatge).
  • Per fi iPhone i iPad incorporen un sistema de teclat predictiu que funcionarà, no solament ortogràficament, sinó predint quina paraula pot anar darrera de la que esteu escrivint.
  • Es podrà compartir contingut més fàcilment amb la família a través d’iCloud.
  • La salut esdevé molt important en iOS8 arran de la moda dels wearables (dispositius, com polseres, que es porten a sobre i permeten calibrar l’activitat que fem, com les passes, quilòmetres caminats, calories gastades…) i es posaran en comú totes aquestes variables.
  • Major connectivitat entre dispositius Apple
  • Millor funcionament d’Spotlight (cerca)

Per primera vegada aquest sistema operatiu deixa fora els iPhones 4 i serà a partir del model 4s en endavant que es podrà instal·lar. Els models d’iPhone5 l’acceptaran plenament i, no cal dir-ho, evidentment l’iPhone 6, que es rumoreja que es presentarà amb una keynote al proper mes de setembre.

L’iPhone 5s, gran beneficiat per l’iOS8

Darrerament he tingut a les meves mans un iPhone 5s de color daurat. A banda de ser un model molt més prim, estètic i lleuger, funciona molt més ràpidament que el model anterior d’iPhone 5, gràcies al seu xip A7. Però, sens dubte, el més rellevant és el Touch ID, que li permet reconèixer la nostra empremta digital. Podem escollir quins dits volem que reconegui, per exemple, els polzes i ínexs de les dues mans pot ser una bona idea, però també —per què no— que reconegui un dit de la nostra parella o algun familiar, si hi tenim prou confiança perquè desbloquegi el telèfon en cas de necessitat. A banda de desbloquejar-lo, també serveix per comprar aplicacions de pagament i no haver de posar manualment cada cop la nostra contrassenya.

Preu: a partir de 699 el model de 16gb. El podeu comprar aquí

Etiquetes , ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús