Wearables I: Fitbit

Fa temps que la tecnologia s’ha posat al servei de la moda i la salut. Fitbit Flex és un d’aquests gadgets que ho conjumina tot. És un xip que s’introdueix a dins d’una d’aquestes atractives polseres de silicona (a cada capsa vénen dues polseres amb mides diferents) que serveixen per mesurar una sèrie de variables amb un interessant pla d’aprimament basat en la quantitat de calories consumides i cremades. A la polsera tan sols veiem entre una i cinc llums depenent del percentatge d’objectiu que haguem aconseguit. La resta de variables les veiem mitjançant un ordinador o una aplicació mòbil. Són les següents:

  • Passes donades
  • Quilòmetres caminats al llarg del dia
  • Minuts d’activitat seguida que hem dut a terme
  • Calories cremades
  • Hores que hem dormit i vegades que ens hem despertat o hem estat inquiets durant la nit en base al moviment detectat
  • Calories que hem ingerit (hem d’introduir manualment aliments i quantitats perquè ens ho compti)
  • Calories que encara podem ingerir durant el dia si hem introduït un pla d’aprimament (si fem més exercici, incrementarà el nombre de calories que podem ingerir)

La polsersa es pot mullar, pesa poc i ve en diferents colors. També té alarma per vibració. Es carrega amb un USB i la bateria dura una setmana. La Fitbit Flex és un interessant i estètic accessori que ens pot ajudar a fer més exercici, portar una vida més saludable, aprimar-nos i controlar la qualitat del nostre son. Com a aspectes millorables: que comptés esglaons pujats (ara els compta com a passes normals, així que no compta tantes calories com hauria) i que la pantalla de leds donés més informació, dues coses que sí que fa la Fitbit One. No és tan estètica ni còmoda com la polsera, però la pantalla ens mostra més dades i compta els esglaons pujats.

El model més nou, la Fitbit Force, hauria d’haver arribat fa uns mesos. Presenta algunes millores com, per exemple, que inclou rellotge en la pantalla, però han tingut problemes per al·lèrgies a la pell d’alguns usuaris i, de moment, semba que trigarà a arribar. Podeu comprar la Flex i la One per 99,95€ aquí.

One, el germà petit de la Fitbit Flex

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús