Comença el curs… tecnològic (I)

Igual que els nens, la Inspectora Gadget també ha fet vacances, però ens preparem per tornar a portar tota l’actualitat tecnològica, geek, freak, nerd i tot els adjectius que s’escaiguin per als aficionats a la tecnologia ia als gadgets. En aquesta temporada que ara comença veurem articles com el nou Nexus 6 de Google, noves televisions en UHD (Ultradefinició), noves tauletes mòbils, el sistema operatiu Windows 9, l’aspiradora Dyson que es controlarà mitjançant l’iPhone, etc. En aquest blog, com sempre, us ho anirem explicant. Si us sembla, repassem de manera resumida algunes de les coses principals que han passat aquest estiu, on es va presentar tot això:

1- L’ESPECTACULAR KEYNOTE D’APPLE, on es va presentar tot això:

   • iPhone 6 i iPhone 6 Plus: Són els nous telèfons intel·ligents d’apple. Per fi la marca fa un salt endavant i ens porta dos telèfons amb pantalles molt més grans. El primer, de 4,7″ i el segon, de 5,5″, una mida que el converteix en taulèfon (phablet) per poder treballar, llegir documents o veure videos de manera més còmoda. També són més estrets i inclouen el nou xip A8 que fa que el telèfon sigui més ràpid . A més, la pantalla del 6 Plus és d’alta definició real amb 1920 x 1080 megapixels i la càmera inclou diverses millores. També inclou el sistema NFC de pagament, pel qual el telèfon ja té memoritzades les dades de la nostra targeta i podem pagar amb ell als establiments que hagin incorporat aquesta tecnologia. Més info aquí. Preus: a partir de 699 i 799€ respectivament. Aquesta tardor els telèfons a partir del 4s, per cert, podran actualitzar-se al sistema operatiu iOS8.

   • Rebaixa de preus dels models anteriors, com a conseqüència del llançament dels iPhones  i 6 Plus. Així, el 5S es pot comprar a partir de 599€ i el 5c a partir de 399€. Això sí, l’iPhone 5c només es pot comprar amb 8Gb de capacitat, cosa que ens estranya molt, ja que la capacitat d’emmagatzematge de fotos i música és molt minsa.
   • L’esperat Apple Watch: feia mesos que es rumorejava amb aquesta possibilitat i altres marques ja s’havien avançat, tot i que amb moltes menys prestacions. A la Keynote el van anunciat, però no el llençaran fins a 2015. Es tracta d’un rellotge que ens permet tenir totes aplicacions i serveis que ens interessen del nostre mòbil, però ara al canell. Els dissenys són variats: des dels més femenins, als més masculins i també esportius. Permeten la comunicació amb altres usuaris mitjançant missatgeria i emoticones per respondre, però també amb una “pissarra” compartida, on els usuaris poden dibuixar o escriure. Avisa de les trucades entrants, s’hi poden veure fotos, consultar mapes i, evidentment, veure quina hora exacta és. El preu no està anunciat. Més info aquí.

  • Descàrrega gratuïta del nou disc d’U2: tots els usuaris d’iTunes ens hem trobat a la nostra biblioteca el nou disc de la banda irlandesa, Songs of Innocence. El disc no s’ha de comprar, sinó que tan sols s’ha de descarregar de l’iCloud. Cada cop són més les bandes consolidades que decideixen incloure descàrregues gratuïtes o de pagament voluntari dels seus nous treballs. U2 ha aconseguit “vendre” de cop el seu àlbum a 500 milions de persones!
Etiquetes ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús