Una app per controlar les substàncies dopants

L’Agència Espanyola de Protecció de Salut en l’Esport ha creat l’aplicació gratuïta per a Android i iOS NoDopApp per saber si un medicament concret conté alguna substància prohibida per les lleis d’antidopatge, concretament per la llista que cada any publica al BOE el Consell Superior d’Esports.

És una eina simple, amb un disseny precari, però amb una molt bona base de dades. Es tracta d’un teclat on s’introdueix el nom del medicament del qual volem fer la consulta. Aleshores ens ofereixen una llista amb totes les presentacions del medicament (comprimits, xarop, granulat, de 20mg, de 50mg, etc), escollim la presentació que desitgem i ens diu si és apte o té un ús restringit  (pot ser que sigui apte depenent de la dosi, via dadministració o el tipus d’esport) o està prohibit en tots els casos.

En els següents exemples fem la cerca de l’antitussiu Bisolvon, que veiem que és apte, i de la substància Pantoprazol (similar a l’Almax), que veiem que té us ús restringit i que no és apte quan s’administra per via intravenosa a partir de 50 ml cada 6 hores excepte en estades hospitalàries.

 

 

La podeu baixar aquí per iOS i aquí per Android

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús