Entrades amb l'etiqueta ‘aplis’

Troba parella amb Wans

dimarts , 28/02/2017

Wans, l'apli de cites en català

Que consti que us aviso abans no arribi la primavera, que ja sabem que la sang altera i després arriben les calors i no teniu parella. Wans és el nou lloc web per aconseguir cites i, qui sap, potser la vostra mitja taronja. I a més a més és gratuït i en català!

Un cop us registreu i completeu el vostre perfil, preferències, etc, Wans us enviarà cada dia un màxim de 4 perfils que s’ajustin al que esteu buscant. Aquesta elecció la fan els matchmakers, que cada dia trien un per un els perfils que us poden arribar a convèncer. Un cop l’usuari rep aquestes 4 propostes, disposa de 24 hores per decidir si el vol conèixer (amb un ‘m’agrada’ sobre el perfil elegit). Si no, l’endemà trobarà més opcions. Wans no vol enviar més d’aquests 4 perfils diaris com a màxim per no arribar a l’spam, prefereixen eleccions de perfils basades en la qualitat més que no pas en la quantitat, o el que ve a ser el mateix, l’slow dating, menys cites però de més qualitat. Podeu connectar-vos a wans en català o en castellà. I també baixar les seves aplicacions per a mòbil iOs o Android.

I ara què fem amb els nens?

dimecres, 17/08/2016

Segur que més d’un cop us heu fet aquesta pregunta, i ara què nassos faig amb els nens? El típic cap de setmana tonto, el pont que us heu hagut de quedar a casa, els últims dies de vacances… Busqueu una activitat prop de casa, per a tota la família i que no us suposi haver d’empenyorar un ronyó.

L’aplicació Divertium ens facilita aquest dilema i ens proposa activitats esportives, culturals, festes majors, fires, restauració, cases rurals, càmpings… Podem escollir en base a una localitat (casa nostra, el lloc on anem de vacances…) i a partir d’allà podem buscar per ràdi de quilòmetres i per categoria. Els resultats són detallats i detallen el preu i a qui estan indicats. Per exemple, vull saber què puc fer aquest cap de setmana en un radi màxim de 32 quilòmetres al voltant de Vinaixa (les Garrigues). Em surten 25 activitats de tots els tipus, des d’una excursió per a tots els públics gratuïta al pantà de Riudecanyes, fins a una visita al museu d’Alcover que em costarà només 2€ o una visita teatralitzada al Castell de Siurana per 4€ per persona. Entrant a cada activitat trobem una explicació molt més detallada amb horaris, història o característiques de l’indret/activitat i telèfon i/o mail on fer la reserva. També inclou un link per anar al web de l’activitat directament.

 

Una altra manera de fer la cerca és per geolocalització. Se’ns mostra un mapa de Catalunya on estan assenyalats els indrets on hi ha una activitat recomanada. Quan hi entrem, també hi trobem tota la informació.

Una aplicació per a famílies feta per una família

Divertium és una aplicació gratuïta, feta per a famílies i, el més important, feta per una família. El seu lema és “En lloc de buscar, troba”. I és que aquest va ser el principal problema que van tobar aquests pares osonencs quan intentaven fer activitats amb la seva filla, que no sempre sabien o podien trobar fàcilment llocs per anar a passar-ho bé en família.

Es troba disponible per a iOS i Android. Les empreses/cases rurals, etc. que vulguin participar publicant-hi la seva oferta ho poden fer aquí.

Desar fàcilment totes les targetes de visita

dimarts , 15/09/2015

Freeimages.com

A la meva feina de periodista de TV no acostumo a emmagatzemar massa targetes de visita, perquè passo quasi tot el temps a la redacció, però hi ha feines (comercials, directius…) en què es poden arribar a tenir centenars. Algunes es van quedant obsoletes, altres es van incorporant a la cartera, portatargetes o com sigui que les duguin a la maleta o a la bossa… el cas és que sovint es pot convertir en un embolic considerable.

Per intentar solucionar això, que estiguin endreçades, portar-les sempre al damunt i que no pesin ni augmentin el volum de la cartera, Abbyy presenta l’aplicació mòbil Business Card Reader, disponible per a iOS i Android. És molt senzilla de fer anar, simplement et demana permís per obrir la càmera de fotos del mòbil, escanneja les targetes i emmagatzema tota la informació. Pot donar error amb algun caràcter, com la “ñ” o si la tipografia és artística (per exemple, la inicial a cos més gran que la resta del nom), però en general funciona força bé i s’han de corregir poques coses manualment. Interpreta 22 idiomes entre els quals hi ha el castellà i l’anglès (català encara no).

  

D’altra banda, les targetes emmagatzemades es poden organitzar per categories (per exemple “clients” o “família” o “amics”). L’aplicació Business Card Reader és gratuïta per desar fins a 10 targetes de visita en Android i 15 per iOS, i si en volem més, podem comprar l’aplicació per 1,99€, un preu força raonable. Les targetes es poden visualitzar també en la fotografia que haurem pres alhora que s’escannejaven i les podrem compartir per correu electrònic sms o incorporar als nostres contactes.

Us deixo un vídeo per mostrar-vos com funciona:

Shazam, no solament música

diumenge, 31/05/2015

Shazam és segurament una de les primeres aplicacions que vam baixar quan vam comprar el nostre primer telèfon intel·ligent. És aquesta aplicació que és capaç d'”escoltar” una cançó i dir-nos quina és. Doncs ara, el reconeixement s’amplia a altres àmbits.

Si teniu l’última actualitació de Shazam haureu vist que al costat del botó perquè escolti la música, té una icona amb una càmera de fotos. Potser us heu preguntat perquè serveix. Doncs és el primer pas del reconeixement visual de Shazam, que està explorant les seves capacitats i ens presenta les primeres novetats. Què pot fer?

1. Llegir Codis QR: fins aquí, com tantes altres aplicacions que “llegeixen” els links que amaguen els codis QR, interpreten el web a què es refereixen i ens hi porten.

2. Obrir contingut multimèdia extra d’un contingut: ens expliquem; potser sereu al metro i veureu el cartell d’una pel·lícula amb una icona de Shazam al costat (com a la imatge que teniu aquí la vora). O potser us esteu bebent una ampolla d’aigua i al costat del logotip de la marca hi veieu també la icona de Shazam, o aquesta es troba a l’etiqueta dels texans que us acabeu de comprar. L’objectiu és que hi apropeu el mòbil i, mitjançant l’aplicació, Shazam sigui capaç de portar-vos a un web amb contingut extra relacionat amb la pel·lícula o amb la marca d’aigua, o que us obri el catàleg de temporada de la marca dels texans que us acabeu de comprar o d’emprovar.

Als Estats Units ja funciona amb contingut de Walt Disney, Esquire o el Wall Street Journal, mentre que a la resta del món s’espera que arribi aviat. Empreses com Evian (a França i al Regne Unit) o Warner Bros ja han explicat que elaboraran aquest tipus de contingut per a Shazam; la distribuïdora, per exemple, per promocionar la nova estrena de Batman a Austràlia. A Catalunya encara haurem d’esperar una mica per veure’n algun exemple.

Fitbit Charge i Balança Aria

diumenge, 18/01/2015

Fitbit, la marca que fabrica polseres intel·ligents i wearables, fa un pas més i augmenta la quantitat d’informació en la pantalla de la seva polsera. Si en el model anterior (Fitbit Flex) només podíem veure uns puntets que ens indicaven si estàvem aconseguint el nostre objectiu diari i havíem d’anat a l’aplicació mòbil per veure les dades detallades, ara podem veure a la pantalla l’hora que és (té rellotge!!!), nombre de passes, quilòmetres recorreguts, calories que hem cremat i pisos que hem pujat.). Mitjançant el bluetooth del nostre mòbil sincronitza les dades per poder-les veure en una aplicació que podem descarregar per a iOS, Android i Windows Phone.

 

El millor: 

-Identificació de trucades: com que sincronitza la informació amb el mòbil, també ens avisa de les trucades mitjançant una lleu vibració i la identificació de la trucada a la pantalla de la polsera.

-La vibració també servei per despertar-nos. Podem activar una alarma des del mòbil i Fitbit ens despertarà de manera suau.

-Té rellotge. Ja era hora que la pantalla fos ealment útil.

-La duració de la bateria. Dura tranquil·lament una setmana. Quan s’està a punt d’acabar, Fitbit ens envia un email per recordar-nos que l’hem de recarregar. Abans d’un parell d’hores ja s’ha completat la càrrega.

-Fitbit es pot mullar i es pot comprar en 4 colors: negre, pissarra, blau marí i grana.

-Igual que en el model anterior l’aplicació ens permet intro duir manualment els aliments que prenem per fer el recompte de calories. Fitbit inclou un programa per perdre pes en què introdueixes el pes actual, al qual pretens arribar i si ho vols fer ràpid o lent, i t’anirà dient els grams que has de perdre per setmana, quant trigaràs a perdre el total i cada dia et recordarà les calories que encara pots consumir (que augmentaran si fas mes exercici).

-Registra les hores que dorms i mitjançant una grafica es pot comprovar els moments en què s’ha estat despert o inquiet.

-Pots “picar-te” amb amics teus que tinguin la Fitbit mitjançant una llista d’amics.

El pitjor:

Tots tenim clar que el comptador de passes és aproximatiu, ja que és molt complicat que ho sàpiga exactament. Però el comptador d’escales pujades és una mica… optimista. Sovint compta més pisos dels que hem pujat en realitat.

Fitbit Charge costa 129,95€ i es pot comprar aquí

 

Aria, la millor aliada de les polseres Fitbit

Aria és el millor complement per utilitzar amb les polseres Fitbit, sobretot si volem fer dieta o simplement volem fer un seguiment del nostre pes. Aria és una balança intel·ligent que es comunica amb l’aplicació mòbil per Bluetooth i ens diu el nostre pes, el nostre IMC i el percentatge de greix que tenim al cos.

La podem comprar aquí per 119,95€ en color blanc o negre.

 

Party Planner, l’organitzador de festes

diumenge, 14/12/2014

Teniu algun esdeveniment a organitzar? un congrés a la feina, una festa sorpresa d’un familiar, un casament, un bateig…

L’aplicació Party Planner és ideal per ajudar-vos en l’organització. Us permet introduir tot tipus de dades referent al lloc (amb foto, adreça…), als menús (podeu introduir el menjar i el beure que s’hi servirà) i sobreott als convidats: introduïm persona a persona els noms o bé mitjançant el nom de la persona principal i un “+1″ , que pot ser útil si no coneixem la parella, perquè igualment ho compta com a 2 persones. Podem anar marcant si li hem enviat invitació, si ha respost, si ha pagat, si li hem enviat després una nota d’agraïment, etc. A l’hora d’introduir els contactes podem fer-ho manualment un a un però també recuperar-los fàcilment de l’agenda de contactes si ja els tenim.

Podem ordenar-ho segons si vindran, si no ho saben, si no vindran… i al final, avall, ens posa el nombre total de persones convidades i de les que han dit que sí. També es pot incloure les decoracions, els detalls que es vulguin regalar, anar comptabilitzant el pressupost, etc.

Està disponible per un preu que va des dels 0,89€ fins als 5,49€ però val la pena pagar-los si teniu alguna celebració laboriosa d’organitzar. Està disponible per iPhones i iPads aquí.

  

Aquí teniu un tutorial per saber com funciona: