Entrades amb l'etiqueta ‘cine’

Shazam, no solament música

diumenge, 31/05/2015

Shazam és segurament una de les primeres aplicacions que vam baixar quan vam comprar el nostre primer telèfon intel·ligent. És aquesta aplicació que és capaç d'”escoltar” una cançó i dir-nos quina és. Doncs ara, el reconeixement s’amplia a altres àmbits.

Si teniu l’última actualitació de Shazam haureu vist que al costat del botó perquè escolti la música, té una icona amb una càmera de fotos. Potser us heu preguntat perquè serveix. Doncs és el primer pas del reconeixement visual de Shazam, que està explorant les seves capacitats i ens presenta les primeres novetats. Què pot fer?

1. Llegir Codis QR: fins aquí, com tantes altres aplicacions que “llegeixen” els links que amaguen els codis QR, interpreten el web a què es refereixen i ens hi porten.

2. Obrir contingut multimèdia extra d’un contingut: ens expliquem; potser sereu al metro i veureu el cartell d’una pel·lícula amb una icona de Shazam al costat (com a la imatge que teniu aquí la vora). O potser us esteu bebent una ampolla d’aigua i al costat del logotip de la marca hi veieu també la icona de Shazam, o aquesta es troba a l’etiqueta dels texans que us acabeu de comprar. L’objectiu és que hi apropeu el mòbil i, mitjançant l’aplicació, Shazam sigui capaç de portar-vos a un web amb contingut extra relacionat amb la pel·lícula o amb la marca d’aigua, o que us obri el catàleg de temporada de la marca dels texans que us acabeu de comprar o d’emprovar.

Als Estats Units ja funciona amb contingut de Walt Disney, Esquire o el Wall Street Journal, mentre que a la resta del món s’espera que arribi aviat. Empreses com Evian (a França i al Regne Unit) o Warner Bros ja han explicat que elaboraran aquest tipus de contingut per a Shazam; la distribuïdora, per exemple, per promocionar la nova estrena de Batman a Austràlia. A Catalunya encara haurem d’esperar una mica per veure’n algun exemple.

Netflix, sèries barates i legals

dissabte, 17/08/2013

No ho sé vosaltres, però em fa una mandra enorme baixar sèries, sobretot si pagant una petita quantitat de diners hi puc accedir d’una manera més còmoda. Per això, a molt països gaudeixen de plataformes com Netflix. Des d’Espanya no es pot entrar, però hi ha un petit truc per accedir-hi.

Per això necessitem fer que el nostre ordinador (o tauleta o telèfon) surti amb una adreça IP dels dels Estats Units. La IP és com el DNI del nostre ordinador: si posa que surt des de Catalunya, tindrem el Netflix capat, però si contractem una aplicació com Witopia VPN personal Pro, podrem fer que l’ordinador surti amb una IP nord-americana. Podem comprar-lo aquí (ha de ser la versió Pro) per 52,45€ a l’any (70$). Un cop comprada la llicència, ens donen un usuari i password; baixem l’aplicació i podem escollir el lloc del món des d’on vulguem que surti la nostra IP. Aquí, per exemple, m’he connectat a Denver. També és possible connectar-nos des de tauletes i telèfons mitjançant la connexió VPN amb la llista de servidors que ens facilita Witopia.

Captura de pantalla 2013-08-17 a las 12.11.05.pngCaptura de pantalla 2013-08-17 a las 12.21.27.png

 

 

 

 

 

 

Una vegada ja tenim una IP dels Estats Units podem anar al web de Netflix (o a l’aplicació per a tauletes i mòbils). Contractar Netflix costa 6€ al mes (7,99$) i en tenim un gratuït de prova. Hi podem trobar pel·lícules i sèries i programes de TV. Podem veure tot el que hi ha penjat sense limitacions. Les sèries no es pengen automàticament, però. Hi pengen les temporades completes (no capítols individuals) un cop han sortit en DVD als EUA.

És molt útil l’opció ‘Instant queue”. Allà hi podem col·locar les sèries que estem veient en cada moment. Ens permetrà anar sempre al capítol que toca sense haver de recordar quin és l’últim que hem vist. I, a més, si hem acabat les temporades i estem esperant que pengin una de nova, el fet de tenir-la a ‘instant queue fa que el sistema ens enviï un e-mail per avisar-nos que hi ha capítols nous disponibles.

Captura de pantalla 2013-08-17 a las 12.12.53.pngCaptura de pantalla 2013-08-17 a las 12.12.27.png

En resum, pagant els 52,45€ de Witopia a l’any i els 71,76 de Netflix a l’any, acabarem pagant de mitjana 10,35€ al mes per veure sèries i pelis il·limitades i d’una manera molt còmoda i lliure de virus. No està mal, no?

Aquest post hauria estat impossible sense l’ajuda en el seu dia de la Montse. La podeu seguir al seu blog i al seu twitter.

Grans millores a l’iOS5

dissabte, 15/10/2011

Reconec que allò que s’havia publicitat més de l’iOS5 (el nou sistema operatiu per a iPhones, iPods Touch i iPad) com són l’iMessage, l’iCloud o el Cards, no m’engrescaven gaire. Però ara que he pogut remenar els meus dispositius ja actualitzats, he de dir que hi ha petites coses molt útils i que m’encanten. Si us plau, comenteu petits trucs que aneu descobrint vosaltres també o deixeu-hi qualsevol comentari, pregunta, etc que tingueu. Podeu trobar l’info oficial aquí. Començo el repàs:

1-Pestanyes del Safari (iPad)

Estava una mica farta de, cada cop que havia d’anar a una pàgina diferent (sense tancar l’actual) haver de passar per aquella pàgina on et sortien les 9 miniatures. Doncs ara és molt més fàcil, ja que les tenim en forma de pestanyes a dalt, igual que en l’ordinador. Aquesta opció és només per iPad. En l’iPhone, entenc que la pantalla és massa petita per fer-ho.

 

2-Podem operar amb l’iPhone mentre estem sincronitzant per cable amb el mac.

Ara ja no cal, de fet. Es pot sincronitzar per wifi. Però en cas que volguem continuar fent-ho per cable, no hem d’esperar que acabi per mirar aquell e-mail que tenim pendent. Ni anar amb compte de no tocar res per no interrompre la sincronització.

3-Podem comprar o llogar sèries i pel·lícules.

L’apartat de vídeos ara està separat de la música. És una aplicació diferent i ens permet baixar pel·lícules de lloguer i compra. Clàssics com “Els Goonies” valen 2,99€ de lloguer i 7,99€ de compra. D’altres més recents com “Cisne negro” es poden adquirir en lloguer HD 4,99€ i 3,99€ normal. Comprar-la en definició normal, per 13,99. I documentals com “Inside Job” hi són per menys de 10€. Els preus els trobo una mica cars, personalment. Per això, crec que estarà bé estar pendents de la pel·lícula de la setmana, en aquest cas és “La novia cadáver”, per només 0,99€.

Petit poltergeist: quan vaig fer ahir la foto, podia escollir entre baixar pelis, sèries de TV i vídeos. Avui no em deixa accedir a les series de TV. N’estarem al cas.

4-Accions amb gestos múltiples (iPad)

Amb 4 ò 5 dits a partir d’ara podem canviar d’aplicació movent-los horitzontalment, i podem veure les aplicacions obertes si els movem de dalt cap a baix. Això crec que ja es podia fer amb el jailbreak (pirateig de l’iPhone per poder afegir més aplicacions i gestió del software); ara es pot fer legalment amb l’iPad2.


5-Nou botó a l’Alarma

Ha canviat l’aparença del botó d’Ajornar Alarma que apareix a la pantalla bloquejada. Parlant d’alarmes, queden dues setmanes pel canvi horari. Espero que enguany no tinguem sorpreses desagradables com ha passat altres vegades

 

 

6-Més opcions en el Maps.

Si fa uns dies ens trobàvem que per fi funciona l’opció de transport públic a l’hora de traçar una ruta, ara et dóna diverses opcions també a l’hora de dissenyar un pla de viatge en cotxe. Cada ruta surt detallada amb nombre de quilòmetres i temps de conducció.

 

 

7-Millores a la Galeria de Fotos

  1. A partir d’ara des de la Galeria de Fotos, les podem enviar directament a Twitter. Quan ens trobem a dins d’una foto, cliquem a la icona de la fletxeta i ara, a més de les opcions d’enviar foto per correu, imprimir, assignar a un contacte o usar de fons de pantalla, ara ens apareix l’opció “Twitter”. Ens l’enviarà directament a aquesta xarxa social. Només caldrà que tinguem prèviament instal·lada l’aplicació oficial, que és gratuïta.
  2. El zoom: abans, per fer zoom a l’hora de prendre una fotografia, tocàvem la pantalla amb un dit i ens sortia la barra per ampliar més o menys la imatge. Ara, hem de fer el gest tan típic de pessigar els dits per ampliar les fotos i ens sortirà la barra.
  3. Podem fer les fotos més còmodament. D’acord que no ens agraden els botons ni els teclats als usuaris d’apple, però reconeguem que de vegades era ben incòmode fer una fotografia. Ara amb els botons de volum podem prendre les fotografies.
  4. Podem crear àlbums: Quan ens trobem al rodet, veient les miniatures de totes les fotos, clicant al botó de la fletxeta, podíem seleccionar múltiples captures per enviar per correu o imprimir, doncs ara també les podem afegir a àlbums i classificar les nostres fotos molt millor.

8-Nous Formats de Text en els E-mails

Per fi podem inserir negretes, paraules subratllades i cursives quan escrivim un correu electrònic. Per això, hem de seleccionar paraules o frases que volem modificar, clicar a sobre perquè surtin les opcions de retallar, copiar i enganxar i seleccionar la fletxeta. Ens sortiran les opcions de format de text.

 

9-Notificacions

Això sí que s’havia publicitat i realment ho trobo útil també. Un nou sistema de notificacions amb un menú replegable que podem baixar quan volguem tocant des de l’hora (a la part superior de la pantalla, tant de l’iPad com de l’iPhone) cap abaix.  Al “tanto”!: quan actualitzeu el sistema operatiu, per defecte us deixarà el sistema de missatgeria amb finestretes emergents. Si el voleu canviar pel menú desplegable, heu d’anar a Configuració>Notificacions>Recordatoris i seleccionar el sistema “Bàners”.

10-Cards

Una nova aplicació només per iPhone que us permet dissenyar i fer enviar a qui vulgueu postals i targetes amb fotos vostres que tingueu al dispositiu. Com que ara podrem fer àlbums també a a nostra Galeria, no us estranyi que en futures actualitzacions ens deixin crear llibres de fotos, calendaris, etc igual que ho fem amb l’aplicació iPhoto amb l’ordinador.

11-Quiosc

Suposo que millorarà quan ens permetin baixar diaris i revistes de casa nostra. Però si us ve de gust llegir el New York Times… aquesta és la vostra aplicació.

12-iMessage

Exemple d’aplicació que no entenc. A l’iPad m’apareix  però no em deixa enviar missatges. Entenc que quan em deixi, seran gratuïts, perquè el meu dispositiu només funciona amb wifi, no té targeta sim… A l’iPhone, apareix incrustada dins l’aplicació de Missatges sms, així que no veig la diferència. En teoria ha de ser per enviar missatges gratuïts i fer la competència amb el whatsapp, però no acabo de veure la diferència clara de com enviar un sms de pagament i un missatge gratuït… Potser quan els meus contactes es vagin baixant l’aplicació?

13-iCloud

Per tenir sincronitzats permanentment els nostres contactes, calendari, notes… Gratuït fins a 5Gb d’emmagatzament.

 14-Facebook

Òbviament no és una actualització del sistema operatiu, però la gent de FB sí que ha fet coincidir l’estrena de la seva nova aplicació amb el llençament de l’iOS5. Era INCREÏBLE que fins ara no existís l’aplicació oficial de Facebook per a iPad (epicfail). Ens havíem de contentar amb MyPad, una molt bona aplicació, però no era l’oficial. Bé, ara els senyors de FB per fi l’han tret i han copiat la filosofia, precisament, de MyPad amb el menú principal a l’esquerra. L’app per a l’iPhone també l’han actualitzat de la mateixa manera. Jo la trobo més endreçada que la que hi havia abans.

Benvinguts!

dijous, 30/12/2010

[pureHTML] [p]Us dono la benvinguda a aquest nou bloc de LaMalla.cat Des d’aquí parlaré de tecnologia, aplicacions, el món mac i tot allò que ens agrada als geeks. Amb llenguatge planer, ja que NO sóc tècnica, i en català.[/p][p]<p></p> [/p][p]El diàleg de la pel·lícula “jocs de guerra” que he posat a la descripció és perquè es tracta d’una pel·lícula molt especial per a mi. La vaig tenir enregistrada anys i panys en una cinta Betamax. Aquesta pel·lícula -i la passió que tenia el meu pare per aquest món- van ser les dues coses que em van empènyer a apassionar-me per tot allò que tingués ‘botonets’. Us imagineu l’any 1983, quan es va estrenar, connectar els primers pc’s al telèfon? jugar on-line? provocar gairebé una guerra termonuclear???[/p][p]El joc del tres en ratlla no va tornar a ser el mateix. Us deixo amb el tràiler d’aquesta meravellosa pel·lícula.[/p][p]<p></p>[/p][p]<object width=”640″ height=”385″><param name=”movie” value=”http://www.youtube.com/v/tAcEzhQ7oqA?fs=1&hl=en_US”></param><param name=”allowFullScreen” value=”true”></param><param name=”allowscriptaccess” value=”always”></param><embed src=”http://www.youtube.com/v/tAcEzhQ7oqA?fs=1&hl=en_US” type=”application/x-shockwave-flash” allowscriptaccess=”always” allowfullscreen=”true” width=”640″ height=”385″></embed></object> [/p] [/pureHTML]