Entrades amb l'etiqueta ‘google’

Chromecast

diumenge, 4/05/2014

Chromecast és el dispositiu de Google que ens permet veure uns quants continguts (mirror) del nostre ordinador, tauleta o mòbil a la nostra televisió. El dispositiu es connecta a la TV per mitjà d’una entrada HDMI d’alta definició, el connectem a la xarxa wifi de casa i ens baixem l’aplicació chromecast per a tauleta i mòbil. En obrir-la, de seguida trobarà el dispositiu connectat i els vincularà. Chromecast val 35€, un preu força assequible i que ens pot permetre tenir un a més d’un televisor.

Què podem fer amb Chromecast?

1. Fer un mirror del que veiem a Google Chrome.

Al navegador Chrome (tant és Windows o Mac), instal·larem l’extensió Google Cast, que apareixerà amb una icona. Quan cliquem sobre ella podrem fer que el contingut de la pestanya en què ens trobem, es pugui veure a la TV.

Ara be, amb webs funciona força bé, però si volem veure vídeos a través del web o utilitzar Netflix, ens trobarem que el so no apareix per la tv, sinó per l’ordinador i desincronitzat.

2. Veure contingut multimèdia mitjançant aplicacions

Les aplicacions que funcionen de moment amb Chromecast són YouTube, Google Play Movies, Google Play Music i Rdio. Analitzarem el que es pot fer. Des de l’iPad, telèfon o ordinador, quan obrim YouTube ens surt la mateixa icona que vèiem a Google Chrome per poder retransmetre aquest vídeo en streaming cap a la nostra TV. Al contrari que passava amb el navegador, aquí sí que sentm el so pel televisor en perfecta sincronia.

També ens permet fer playlists; és a dir, llistes de reproducció amb vídeos que quedin a la cua esperant per ser reproduïts quan acabin els anteriors. Però a més, per afegir vídeos a la cua, no cal tenir descarregada l’aplicació de chromecast. Podem estar reproduint vídeos a la TV a través de la tauleta, per exemple; llavors, des del mòbil, sense baixar l’aplicació, assegurant-nos que utilitzem el mateix wifi, podem afegir vídeos a la cua.

[youtube cKG5HDyTW8o]

Google Maps a l’iPhone (per fi)

dijous, 13/12/2012

Us sentíeu sols? desemparats? vivíeu en la foscor més immensa des que vau actualitzar a l’iOS6 i us havíeu quedat sense els Mapes de Google? Havíeu renegat de tot l’imperi apple des que us havieu d’enfrontar a la seva aplicació de mapes? Preferíeu quedar-vos a casa abans de sortir al carrer i trobar-vos amb la immensitat dels carrers de Barcelona i un mapa buit sense estacions de metro? Havíeu arribat a pensar d’anar amb el TomTom caminant pel carrer per no perdre-us?

DONCS  S’HA ACABAT!

iPohoneros, ja es pot baixar l’aplicació Google Maps de l’app store en aquest link. Podreu tornar a sortir de casa, saber on és el metro, no tenir por danar a barris de Barcelona on no heu estat mai, etc. No haver de posar l’iPhone en castellà per saber on hi ha una parada de metro…

El disseny ha canviat una mica de quan venia per defecte incorporada a l’iPhone i, el més important, és que parla! Dóna les indicacions amb veu. També marca amb vermell els trams de trànsit complicat. Que en gaudiu!

 

ACTUALITZACIÓ 19.17h: La veu només funciona si poseu l’iPhone en castellà.

0.jpg 2.jpg 3.jpg

Això sí, se’ns avisa que de moment és una versió Beta i que ens ho prenguem amb calma.

Organitzant-nos per seguir els blocs

dilluns, 5/03/2012

Segueixo molts blocs. I tots el que segueixo és perquè m’interessen. Però no sempre me’n recordo d’entrar-hi a veure les novetats que hi ha. Amb la sindicació no m’hi he acabat d’entendre-hi mai. I menys amb la subscipció a blocs. Sempre acabava rebent els emails notificant posts nous quan no tenia temps d’entrar-hi.

Solució: Google Reader! És una aplicació més de google. Només necessitem un compte gmail per entrar-hi i començar a endreçar els nostres blocs per carpetes. El procediment és fàcil. Premem el botó “Subscribe” (subscriure), posem l’adreça web o el nom del bloc i ja hi estem subscrits. Cada cop que hi entrem, veurem les entrades pendents de visualitzar.

Google Reader és superpràctic per quan llegiu els blocs des dels vostres ordinadors. Però si el que voleu és llegir-los des del vostre iPhone o iPad us recomano l’aplicació MobileRSS.

És gratuïta, sincronitza amb Google Reader (per tant traspassa els blocs a què us subscribiu d’un lloc a l’altre) i té una visualització molt fàcil. Amb el dit aneu passant els posts pendents de llegir, canvieu de carpeta, etc. A més, us permet fer una llista de posts preferits (de blocs diferents) i diverses opcions de compartir els posts, per email, twitter, etc.

Comeixeu apps similars per Android o BlackBerry? Deixeu-me comentaris!

Ous de Pasqua (virtuals)

dijous, 26/01/2012
Dels que us parlaré són una mica diferents als ous de pasqua que potser esteu pensant.
Aquest és el nom que s’utilitza per parlar de jocs o funcions divertides o útils que s’amaguen sota un software. Estan ocults i has de saber el codi per entrar-hi, ja que els programadors no ho inclouen a les instruccions. Sovint són bromes o funcions “bonus” per qui li agradi investigar al màxim el seu aparell.
Us en detallo 4.
1.ANDROID (a partir de versió 2.3). Us apareixerà un malèvol home gingerbread si aneu a Configuració> cliquem a “About Phone”> toquem entre 5 i 10 cops la versió Android.
2. GOOGLE (tant al vostre ordinador com als smartphones). Si feu la cerca “tilt” a google, us apareixeran els resultats absolutament torts a la pantalla. “Tilt” vol dir “inclinar” en anglès
3. GOOGLE EARTH. Si premeu Poma + Alt + A (majúscula) us apareixerà un simulador de vol! En windows: Ctrl + Alt + A (majúscula)
4. TETRIS A UN MAXON. Va ser el primer ou de pascua que vaig trobar. L’any 2000 (!!) em vaig comprar un moníssim mòbil movistar Maxon (va ser el meu segon mòbil; el primer havia estat un lletgíssim motorola). Trastejant a yahoo (res de google encara l’any 2000) i fent recerques del tipus “trucos maxon” vaig trobar que es podia jugar al tetris! les tecles per activar-lo eren *#9900#. Era una mica desastre si et trucaven en el moment en què estaves jugant. El mòbil es penjava, perdies la partida i no podies agafar la trucada. Però bé, fa 12 anys tampoc no rebies tantes trucades al mòbil!
En aquest link podeu trobar més ous de pasqua. I vosaltres, en coneixeu més?
L’Olaif em va donar la idea per a aquest post.

Apps amb Reconeixement de Veu

diumenge, 16/01/2011

[pureHTML] [p]Dues aplicacions per mòbls m’han sobtat aquesta setmana i les dues amb reconeixement de veu[/p][p]La primera és el Google Translate per a telèfons Android. El més curiós de tot no és que tradueixi textos, sinó que tradueix converses de veu al moment. Si heu d’atendre una trucada de feina amb algú de l’estranger, us pot ser útil. [/p][p]Google Translate for Android [/p][p]L’altra és el Dragon Dictation per iPhone i iPad. És gratuïta i el que fa és redactar el text que li dictis. Ja sigui en castellà (d’Espanya o Sud-amèrica), en anglès (de UK o US), francès, alemany o italià. Funciona força bé tot i que el meu nom (ruth) en castellà, per exemple, no l’entén. En anglès sí, què hi farem. A més, un cop el text està escrit, es pot optar per enviar-lo via sms, e-mail, twitter o facebook. Ideal per un semàfor en vermell, en què tens 30 segons per “escriure” un e-mail, no??). Ah! De moment és gratuïta[/p][p] Dragon Dictation [/p] [/pureHTML]