Entrades amb l'etiqueta ‘gps’

Amb l’iPhone a l’estranger

divendres, 13/07/2012

Marxo de vacances amb l’iPhone? El deixo a casa? Em podré connectar a internet fora de casa? Molts us en aneu ara de vacances i ho feu a l’estranger, així que us dono una sèrie de consells i explicacions sobre com treure el màxim profit del vostre telèfon:

1-Roaming ON, Itinerància de dades OFF

A veure, a 2012, en principi tots tenim el Roaming activat; és a dir, que podrem trucar i rebre trucades quan anem a l’estranger. Però si no confieu en el vostre operador o fa poc que us heu canviat, podeu estalviar-vos maldecaps si hi truqueu primer per assegurar-vos que el teniu activat.

El que heu de tenir desactivat SÍ o SÍ abans de passar la frontera és la Itinerància de Dades. És el que impideix que el mòbil se us connecti a Internet a l’estranger i que us arribin factures astronòmiques un cop torneu a casa.

De fet, per defecte l’hauríeu de tenir desactivat, també mentre estigueu a Catalunya. Si per cap raó us heu de connectar a l’estranger, l’activeu i llestos. Hi arribeu per Configuració>General>Xarxa

Les operadores espanyoles estan fent petits esforços per abaixar els preus de la tarifa plana 3G a l’estranger. Avui mateix Movistar m’ha informat que ofereix tarifa diària de 25MB per 2,40€ (amb iva 18%). En cas que us interessi l’oferta i la contracteu, NO desactiveu la Itinerància de dades, aleshores.

2-Mapes Offline

 

El vostre iPhone té internet, però també té GPS integrat. Això vol dir que quan estigueu passejant per Florència o Nova York sense 3G, podeu obrir l’aplicació Mapes, que el puntet blau us indicarà on sou.

No podreu buscar on és la Galleria delle Uffizi, però si sabeu on és al mapa, podreu trobar-la, perquè SÍ us dirà on sou.

 

 

3- Cerca de wi-fis gratuïtes

Si sou a Nova York, òbviament no tindreu probemes per buscar wi-fis (pronuncieu-ho “guai-fais” o no us entendran), perquè hi ha més Starbuck’s que oficines de LaCaixa aquí. Però en qualsevol altra ciutat us pot ser més complicat. Un exemple de ciutat que ofereix pocs wi-fis gratuïts (ni que siguis client del restaurant on estàs sopant) és Venècia.

Per això, us podeu descarregar l’aplicació gratuïta JiWire Free Wi-Fi. Té dues funcions: una, connectar-se online i mostrar-te les wi-fis obertes que tens al teu voltant. L’altra, és buscar -abans de marxar- la ciutat on teniu pensat anar, enregistreu la cerca amb els llocs que us interessen, i un cop sou allà, podeu recuperar les dades off-line; és a dir, sense necessitat d’estar connectats.

4-Password i Buscar l’iPhone ON

Admetem-ho. Tot i que l’hauríem de tenir sempre activat, és un conyàs posar cada cop el password, especiament si feu servir molt l’iPhone. Però de vacances i fora de casa, és una bona opció fer-ho. Anem més despistats, la càmera de fotos ens delata, els lladres van a per nosaltres.

Potser no podem evitar que ens robin el telèfon, però sí que el facin servir i que recuperin la nostra informació. Hi accedim via Configuració>General>Bloqueig per codi>Activar codi

Igualment, assegureu-vos que teniu activat el Buscar l’iPhone. Hi arribem per Configuració>iCloud

5-Diccionaris offline i Guies de viatge

Són una bona idea per descarregar abans de sortir de viatge. Guies que eviten que portis sobrepès a la motxilla i diccionaris de frases que et permetin demanar el compte en alemany, per exemple. N’hi ha de gratuïts i de pagament. Les guies de viatge per excel·lència, i també a l’App Store, són les Lonely Planet.

 

6- Compte amb el wi-fi dels hotels

Jo ja no reservo gairebé cap hotel que no tingui wi-fi i que no arribi a l’habitació. Compte! Hi ha molts que disposen d’internet gratuït, però només al hall o a zones comunes. Si us trobeu que el wi-fi és de pagament, assegureu-vos de la tarifa. Fa poc em volien clavar 3€ per cada mitja hora de connexió.

 

Què més feu vosaltres quan marxeu de viatges? Bones experiències? Males experiències? Ens ho expliqueu?

TomTom i el 29 de febrer

dilluns, 16/04/2012

El meu fort no és, precisament, l’orientació. Òbviament tinc memoritzats els trajectes de casa a la feina,  de casa a casa de la mare, de casa a casa dels sogres, de casa al centre… Però quan dubto de com anar a algun lloc, no dubto a treure de la guantera el meu TomTom.

El Vaig voler utilitzar la setmana passada buscant un restaurant i em va estranyar que no trobés senyal de GPS. Quan aquest cap de setmana el vaig haver de fer servir i tampoc no trobava senyal, ja em va pujar la mosca al nas.

Resulta que el senyor TomTom no es va adonar que aquest any era de traspàs i que febrer tenia 29 dies, i es va fer un embolic i ni trobava el dia, ni el satèl·lit ni res de res. La solució va ser tan fàcil com connectar el gps a l’ordinador i descarregar l’últim parxe per corregir aquest error. Però em sembla un EpicFail impropi de Tomtom que espero que no es torni a repetir.

 

Grans millores a l’iOS5

dissabte, 15/10/2011

Reconec que allò que s’havia publicitat més de l’iOS5 (el nou sistema operatiu per a iPhones, iPods Touch i iPad) com són l’iMessage, l’iCloud o el Cards, no m’engrescaven gaire. Però ara que he pogut remenar els meus dispositius ja actualitzats, he de dir que hi ha petites coses molt útils i que m’encanten. Si us plau, comenteu petits trucs que aneu descobrint vosaltres també o deixeu-hi qualsevol comentari, pregunta, etc que tingueu. Podeu trobar l’info oficial aquí. Començo el repàs:

1-Pestanyes del Safari (iPad)

Estava una mica farta de, cada cop que havia d’anar a una pàgina diferent (sense tancar l’actual) haver de passar per aquella pàgina on et sortien les 9 miniatures. Doncs ara és molt més fàcil, ja que les tenim en forma de pestanyes a dalt, igual que en l’ordinador. Aquesta opció és només per iPad. En l’iPhone, entenc que la pantalla és massa petita per fer-ho.

 

2-Podem operar amb l’iPhone mentre estem sincronitzant per cable amb el mac.

Ara ja no cal, de fet. Es pot sincronitzar per wifi. Però en cas que volguem continuar fent-ho per cable, no hem d’esperar que acabi per mirar aquell e-mail que tenim pendent. Ni anar amb compte de no tocar res per no interrompre la sincronització.

3-Podem comprar o llogar sèries i pel·lícules.

L’apartat de vídeos ara està separat de la música. És una aplicació diferent i ens permet baixar pel·lícules de lloguer i compra. Clàssics com “Els Goonies” valen 2,99€ de lloguer i 7,99€ de compra. D’altres més recents com “Cisne negro” es poden adquirir en lloguer HD 4,99€ i 3,99€ normal. Comprar-la en definició normal, per 13,99. I documentals com “Inside Job” hi són per menys de 10€. Els preus els trobo una mica cars, personalment. Per això, crec que estarà bé estar pendents de la pel·lícula de la setmana, en aquest cas és “La novia cadáver”, per només 0,99€.

Petit poltergeist: quan vaig fer ahir la foto, podia escollir entre baixar pelis, sèries de TV i vídeos. Avui no em deixa accedir a les series de TV. N’estarem al cas.

4-Accions amb gestos múltiples (iPad)

Amb 4 ò 5 dits a partir d’ara podem canviar d’aplicació movent-los horitzontalment, i podem veure les aplicacions obertes si els movem de dalt cap a baix. Això crec que ja es podia fer amb el jailbreak (pirateig de l’iPhone per poder afegir més aplicacions i gestió del software); ara es pot fer legalment amb l’iPad2.


5-Nou botó a l’Alarma

Ha canviat l’aparença del botó d’Ajornar Alarma que apareix a la pantalla bloquejada. Parlant d’alarmes, queden dues setmanes pel canvi horari. Espero que enguany no tinguem sorpreses desagradables com ha passat altres vegades

 

 

6-Més opcions en el Maps.

Si fa uns dies ens trobàvem que per fi funciona l’opció de transport públic a l’hora de traçar una ruta, ara et dóna diverses opcions també a l’hora de dissenyar un pla de viatge en cotxe. Cada ruta surt detallada amb nombre de quilòmetres i temps de conducció.

 

 

7-Millores a la Galeria de Fotos

  1. A partir d’ara des de la Galeria de Fotos, les podem enviar directament a Twitter. Quan ens trobem a dins d’una foto, cliquem a la icona de la fletxeta i ara, a més de les opcions d’enviar foto per correu, imprimir, assignar a un contacte o usar de fons de pantalla, ara ens apareix l’opció “Twitter”. Ens l’enviarà directament a aquesta xarxa social. Només caldrà que tinguem prèviament instal·lada l’aplicació oficial, que és gratuïta.
  2. El zoom: abans, per fer zoom a l’hora de prendre una fotografia, tocàvem la pantalla amb un dit i ens sortia la barra per ampliar més o menys la imatge. Ara, hem de fer el gest tan típic de pessigar els dits per ampliar les fotos i ens sortirà la barra.
  3. Podem fer les fotos més còmodament. D’acord que no ens agraden els botons ni els teclats als usuaris d’apple, però reconeguem que de vegades era ben incòmode fer una fotografia. Ara amb els botons de volum podem prendre les fotografies.
  4. Podem crear àlbums: Quan ens trobem al rodet, veient les miniatures de totes les fotos, clicant al botó de la fletxeta, podíem seleccionar múltiples captures per enviar per correu o imprimir, doncs ara també les podem afegir a àlbums i classificar les nostres fotos molt millor.

8-Nous Formats de Text en els E-mails

Per fi podem inserir negretes, paraules subratllades i cursives quan escrivim un correu electrònic. Per això, hem de seleccionar paraules o frases que volem modificar, clicar a sobre perquè surtin les opcions de retallar, copiar i enganxar i seleccionar la fletxeta. Ens sortiran les opcions de format de text.

 

9-Notificacions

Això sí que s’havia publicitat i realment ho trobo útil també. Un nou sistema de notificacions amb un menú replegable que podem baixar quan volguem tocant des de l’hora (a la part superior de la pantalla, tant de l’iPad com de l’iPhone) cap abaix.  Al “tanto”!: quan actualitzeu el sistema operatiu, per defecte us deixarà el sistema de missatgeria amb finestretes emergents. Si el voleu canviar pel menú desplegable, heu d’anar a Configuració>Notificacions>Recordatoris i seleccionar el sistema “Bàners”.

10-Cards

Una nova aplicació només per iPhone que us permet dissenyar i fer enviar a qui vulgueu postals i targetes amb fotos vostres que tingueu al dispositiu. Com que ara podrem fer àlbums també a a nostra Galeria, no us estranyi que en futures actualitzacions ens deixin crear llibres de fotos, calendaris, etc igual que ho fem amb l’aplicació iPhoto amb l’ordinador.

11-Quiosc

Suposo que millorarà quan ens permetin baixar diaris i revistes de casa nostra. Però si us ve de gust llegir el New York Times… aquesta és la vostra aplicació.

12-iMessage

Exemple d’aplicació que no entenc. A l’iPad m’apareix  però no em deixa enviar missatges. Entenc que quan em deixi, seran gratuïts, perquè el meu dispositiu només funciona amb wifi, no té targeta sim… A l’iPhone, apareix incrustada dins l’aplicació de Missatges sms, així que no veig la diferència. En teoria ha de ser per enviar missatges gratuïts i fer la competència amb el whatsapp, però no acabo de veure la diferència clara de com enviar un sms de pagament i un missatge gratuït… Potser quan els meus contactes es vagin baixant l’aplicació?

13-iCloud

Per tenir sincronitzats permanentment els nostres contactes, calendari, notes… Gratuït fins a 5Gb d’emmagatzament.

 14-Facebook

Òbviament no és una actualització del sistema operatiu, però la gent de FB sí que ha fet coincidir l’estrena de la seva nova aplicació amb el llençament de l’iOS5. Era INCREÏBLE que fins ara no existís l’aplicació oficial de Facebook per a iPad (epicfail). Ens havíem de contentar amb MyPad, una molt bona aplicació, però no era l’oficial. Bé, ara els senyors de FB per fi l’han tret i han copiat la filosofia, precisament, de MyPad amb el menú principal a l’esquerra. L’app per a l’iPhone també l’han actualitzat de la mateixa manera. Jo la trobo més endreçada que la que hi havia abans.