Entrades amb l'etiqueta ‘iOS’

Desar fàcilment totes les targetes de visita

dimarts , 15/09/2015

Freeimages.com

A la meva feina de periodista de TV no acostumo a emmagatzemar massa targetes de visita, perquè passo quasi tot el temps a la redacció, però hi ha feines (comercials, directius…) en què es poden arribar a tenir centenars. Algunes es van quedant obsoletes, altres es van incorporant a la cartera, portatargetes o com sigui que les duguin a la maleta o a la bossa… el cas és que sovint es pot convertir en un embolic considerable.

Per intentar solucionar això, que estiguin endreçades, portar-les sempre al damunt i que no pesin ni augmentin el volum de la cartera, Abbyy presenta l’aplicació mòbil Business Card Reader, disponible per a iOS i Android. És molt senzilla de fer anar, simplement et demana permís per obrir la càmera de fotos del mòbil, escanneja les targetes i emmagatzema tota la informació. Pot donar error amb algun caràcter, com la “ñ” o si la tipografia és artística (per exemple, la inicial a cos més gran que la resta del nom), però en general funciona força bé i s’han de corregir poques coses manualment. Interpreta 22 idiomes entre els quals hi ha el castellà i l’anglès (català encara no).

  

D’altra banda, les targetes emmagatzemades es poden organitzar per categories (per exemple “clients” o “família” o “amics”). L’aplicació Business Card Reader és gratuïta per desar fins a 10 targetes de visita en Android i 15 per iOS, i si en volem més, podem comprar l’aplicació per 1,99€, un preu força raonable. Les targetes es poden visualitzar també en la fotografia que haurem pres alhora que s’escannejaven i les podrem compartir per correu electrònic sms o incorporar als nostres contactes.

Us deixo un vídeo per mostrar-vos com funciona:

Helpin, un banc del temps virtual

dimecres, 20/05/2015

 

Helpin és el que més s’aproxima a un banc del temps, però virtual. Que què és un banc del temps? un intercanvi de serveis… i de temps! Jo et deixo l’hora lliure que tinc per ensenyar-te anglès o passejar-te el gos si després tu em col·loques uns quadres a les parets, o fas companyia una hora a la meva tia, que és gran i està sola.

Aquesta aplicació el que fa és posar en contacte, sobre el mapa, aquelles persones que demanen o ofereixen serveis o productes (també pots canviar una bici per uns patins, per exemple)

 

        

Clicant a sobre de cada persona en el mapa pots veure què necessita o ofereix. En aquest cas, l’Andrea ofereix passejar gossos o ser professora particular. A més, a banda de buscar per proximitat al mapa, també podem fer la cerca (en castellà) per servei; en l’exemple he buscat “inglés” i ens surt el llistat de les persones que necessiten classes d’anglès o que n’ofereixen. Si un servei ens interessa, hi ha un botó per contactar amb l’usuari i posar-se d’acord.

Helpin és una aplicació gratuïta disponible per a Android i iPhone.

 

Els nous Emojis, ja disponibles per iOS i Mac

dissabte, 11/04/2015

Des d’aquesta setmana, per fi hem pogut obtenir les noves icones Emoji, que ens ajuden a decorar whatsapps, sms, e-mails, recordatoris, etc. Ara bé, l’actualització de moment només es troba disponible per a iPhones i iPads amb iOS 8.3 i per a ordinadors Mac amb OS X 10.10.3. Això vol dir que si tenim un iPhone amb iO 8.3 i escrivim una icona de les noves a un uuari Android, no la podrà veure.

Entre les icones noves hi ha un grapat de banderes, un Apple Watch i, el més destacat, tots els personatges (l’àvia, el surfer, la noia morena i fins i tot la bailaora) es poden posar ara amb tots els colors de cabell de pell. Fins i tot a les mans es pot canviar el color de pell.

Una altra cosa molt còmode, és que no cal sortir d’una categoria (natura, per exemple) per entrar a una altra. Ara, si anem passant les icones cap a la dreta, podrem accedir de forma contínua a totes les categories.

Un ou de Pasqua

Un ou de Pascua és tot aquell software que apareix en un dispositiu electrònic introduint un codi secret (en vam parlar fa tres anys aquí).

Es diu que en les properes setmanes apareixerà una nova icona, la salutació vulcaniana de Star Trek (“live long and prosper”). De moment, però, es pot fer una petita trampeta per poder-la utilitzar:

 1. Obriu aquest tuit i copieu la icona (no la veureu si no sou a un iPhone, iPad o Mac actualitzat).
 2. Al mòbil aneu a Configuració> General> Teclat> Funcions ràpides i cliqueu a “+”
 3. Enganxeu la icona a l’apartat “Frase”
 4. Escolliu la Funció ràpida que volgueu, per exemple “++”

Així, cada vegada que en un whatsapp, line, e-mail, notes… escriviu “++”, se us canviarà immediatament a la salutació vulcaniana.

Presentació d’iOS8

dimarts , 10/06/2014

Just a les mateixes dates que l’any passat, Apple presenta l’iOS8, el nou sistema operatiu per a tauletes i mòbils que comença el seu període de proves i en què durant tot l’estiu aniran sortint diferents versions de les Betes, amb cada cop més utiltats definitives i un sistema operatiu més estable; és a dir, que no es penjarà tant com les primeres versions. Fa uns dies, al Diari Ara us explicaven com podíeu instal·lar aquestes versions i, alhora, us recomanaven NO fer-ho de moment, tenir paciència i esperar fins al llençament definitiu, ja que pot ser molt enutjós tenir un telèfon que es pengi sovint. Us ho dic per pròpia experiència.

Entre les novetats que hi podrem trobar hi ha les següents, tot i que segur que al final en seran moltes més:

 • Els missatges us permetran afegir contingut multimèdia, com notes de veu o vídeos.
 • Des de les mateixes notificacions ja podreu actuar (com respondre, en cas d’un missatge).
 • Per fi iPhone i iPad incorporen un sistema de teclat predictiu que funcionarà, no solament ortogràficament, sinó predint quina paraula pot anar darrera de la que esteu escrivint.
 • Es podrà compartir contingut més fàcilment amb la família a través d’iCloud.
 • La salut esdevé molt important en iOS8 arran de la moda dels wearables (dispositius, com polseres, que es porten a sobre i permeten calibrar l’activitat que fem, com les passes, quilòmetres caminats, calories gastades…) i es posaran en comú totes aquestes variables.
 • Major connectivitat entre dispositius Apple
 • Millor funcionament d’Spotlight (cerca)

Per primera vegada aquest sistema operatiu deixa fora els iPhones 4 i serà a partir del model 4s en endavant que es podrà instal·lar. Els models d’iPhone5 l’acceptaran plenament i, no cal dir-ho, evidentment l’iPhone 6, que es rumoreja que es presentarà amb una keynote al proper mes de setembre.

L’iPhone 5s, gran beneficiat per l’iOS8

Darrerament he tingut a les meves mans un iPhone 5s de color daurat. A banda de ser un model molt més prim, estètic i lleuger, funciona molt més ràpidament que el model anterior d’iPhone 5, gràcies al seu xip A7. Però, sens dubte, el més rellevant és el Touch ID, que li permet reconèixer la nostra empremta digital. Podem escollir quins dits volem que reconegui, per exemple, els polzes i ínexs de les dues mans pot ser una bona idea, però també —per què no— que reconegui un dit de la nostra parella o algun familiar, si hi tenim prou confiança perquè desbloquegi el telèfon en cas de necessitat. A banda de desbloquejar-lo, també serveix per comprar aplicacions de pagament i no haver de posar manualment cada cop la nostra contrassenya.

Preu: a partir de 699 el model de 16gb. El podeu comprar aquí

Mailbox App

diumenge, 10/02/2013

Justament divendres pensava que l’aplicació de correu de l’iPhone se’m començava a quedar una mica curta. Tenia dos correus que no m’interessava perdre i, si bé és cert que amb el iOS 6.0 em permet l’opció de marcar-los per assenyalar amb una bandereta els que vull tenir a mà, no em permetia fer categories (visibles a simple vista, no parlo de fer carpetes) sobre si els tinc pendents de resoldre, etc. Doncs hores després, m’assabento que ja és en marxa l’aplicació Mailbox App, que et permet fer tot això, de manera gratuïta i amb una interficie molt intuïtiva i atractiva. Us permet classificar els mails en “ho veuré més tard”, “ho deixo per al cap de setmana”, “algun dia ho miraré” (per no crear falses expectatives), etc.

[youtube QulGwQAknec]

0.jpg

L’única pega és que funciona per invitació i la llista d’espera és LLARGA. Ara mateix tinc davant meu gairebé 580.000 persones (i 120.000 al darrera). Quan us baixeu l’aplicació, que és gratuïta, us registreu i ja us posarà a la llista d’espera. Espero que valgui la pena, realment, perquè m’hi veig unes quantes setmanes esperant.

Ah! En principi funciona només per comptes de gmail, espero que ampliïn a altres comptes (el meu compte yahoo té uns 15 anys -#vintage-, i em resisteixo a treure-me’l).

Feu servir alguna altra aplicació per correu que no sigui la que us ve predeterminada amb el vostre smartphone?