Entrades amb l'etiqueta ‘tv’

Un projector, diverses aplicacions

dissabte, 11/04/2015

Viewsonic ens porta aquest projector portàtil, el PLED, molt útil per casa, per endur-nos de cap de setmana i, sobretot, per a l’oficina. És gran com un llibre, aproximadament, així que ens pot caber a la majoria de bosses i a qualsevol motxilla i el seu pes és inferior als 800 grams.

Només cal una paret on projectar, connectar un usb o tarja de memòria SD (en el model W800) amb la informació que volguem veure a través del projector i ja està. Fins i tot ajustant la xarxa wifi es pot accedir als continguts del nostre ordinador, mòbil o tauleta.

El projector pot reproduir:

 • Vídeos
 • Música
 • Fotos (inclou una presentació de les imatges)
 • Documents Office de Microsoft: Word, Excel i Powerpoint.
 • Documents PDF

Es pot adquirir en els models PLED-W600 i PLED-W800 depenent de la lluentor que volguem (600 ò 800 lúmens). Té una molt bona qualitat d’imatge i un so més que acceptable. Suporta fins a 20mil hores de reprodució, molt més que alguns dispositius de la competència, reprodueix en 1080 i ajusta la pantalla al format escaient, ja sigui 4:3 ò 16:9.

Us deixo un vídeo on veieu el funcionament

Compreu el Disc de la Marató

diumenge, 14/12/2014

Avui és el dia, però realment, cada dia és el dia. Des d’aquest any podeu comprar el disc de la Marató de TV3 des d’iTunes. El disc d’enguany, dedicat a les malalties del cor, costa 9,99€. Ajudeu a la investigació i escoltar bona música. El podeu comprar aquí.

 

 

També podeu adquirir els discos de les edicions anteriors per només 4,99€

Chromecast

diumenge, 4/05/2014

Chromecast és el dispositiu de Google que ens permet veure uns quants continguts (mirror) del nostre ordinador, tauleta o mòbil a la nostra televisió. El dispositiu es connecta a la TV per mitjà d’una entrada HDMI d’alta definició, el connectem a la xarxa wifi de casa i ens baixem l’aplicació chromecast per a tauleta i mòbil. En obrir-la, de seguida trobarà el dispositiu connectat i els vincularà. Chromecast val 35€, un preu força assequible i que ens pot permetre tenir un a més d’un televisor.

Què podem fer amb Chromecast?

1. Fer un mirror del que veiem a Google Chrome.

Al navegador Chrome (tant és Windows o Mac), instal·larem l’extensió Google Cast, que apareixerà amb una icona. Quan cliquem sobre ella podrem fer que el contingut de la pestanya en què ens trobem, es pugui veure a la TV.

Ara be, amb webs funciona força bé, però si volem veure vídeos a través del web o utilitzar Netflix, ens trobarem que el so no apareix per la tv, sinó per l’ordinador i desincronitzat.

2. Veure contingut multimèdia mitjançant aplicacions

Les aplicacions que funcionen de moment amb Chromecast són YouTube, Google Play Movies, Google Play Music i Rdio. Analitzarem el que es pot fer. Des de l’iPad, telèfon o ordinador, quan obrim YouTube ens surt la mateixa icona que vèiem a Google Chrome per poder retransmetre aquest vídeo en streaming cap a la nostra TV. Al contrari que passava amb el navegador, aquí sí que sentm el so pel televisor en perfecta sincronia.

També ens permet fer playlists; és a dir, llistes de reproducció amb vídeos que quedin a la cua esperant per ser reproduïts quan acabin els anteriors. Però a més, per afegir vídeos a la cua, no cal tenir descarregada l’aplicació de chromecast. Podem estar reproduint vídeos a la TV a través de la tauleta, per exemple; llavors, des del mòbil, sense baixar l’aplicació, assegurant-nos que utilitzem el mateix wifi, podem afegir vídeos a la cua.

[youtube cKG5HDyTW8o]

Quattron Pro, molt a prop de l’Ultra Definició

dilluns, 21/04/2014

Molts no tenen encara un sintonitzador de TDT en alta definició (HD) quan ja comença a arribar el nou sistema UHD (Ultra High Definition). Si 1920×1080 és l’amplada i alçada de MegaPixels de l’escalat propi de l’HD, amb l’UHD estem parlant de 7680×4320; és a dir, 4 vegades més. Aquest sistema es pot veure ja en alguns dispositius però no existeix encara tecnologia disponible per sintonitzar-lo.

Algunes Televisions, però, ja estan fent esforços per apropar-se a l’UHD. És el cas dels Quattron Pro de Sharp, que són capaços d’oferir una imatge Full HD Premium que és 2,5 vegades superior a l’HD amb 3840×2160 megapixels. A més a més, estan llestes per poder reproduir i adaptar les imatges en UHD (4 vegades superiors al Full HD), cosa que evitarà que la TV quedi obsoleta quan es posi desfinitivament en marxa aquest sistema. El que fa la Quattron Pro és agafar el sistema RGBY propi de les Quattron (i que inclou el groc a l’habitual vermell-verd-blau) i doblar-lo.

En definitiva, passem dels 6 milions de subpíxels del Full HD als 16 milions de subpíxels amb Quattron Pro. En què es nota aquest extra de megapixels? En una major riquesa cromàtica (games més riques de blancs, negres menys saturats…); una gran definició, que es pot veure sobretot en línies i sil·luetes, i una alta lluminositat al panell.

Sens dubte aquest Full HD Premium és el punt més fort de la Quattron Pro però altres característiques destacades d’aquests televisors són:

 • El disseny, elegant, amb pantalles grans d’entre 60 i 80 polzades amb un marc molt estètic de tan sols 1 centímetre d’amplada d’al·lumini. Pel que fa als panells, són de fabricació pròpia, no els compren a d’altres marques.
 • Incorporen sistema bluetooth preparat per connectar la TV amb dispositius com auricular
 • Sistema que consumeix menys energia.
 • Funcions d’Smart TV.
 • Pot funcionar mitjançant aplicacions al mòbil o a l’iPad amb mirroring (reflecteix a la pantalla el que veiem amb la tauleta).
 • És l’única televisió que compta amb certificació de so THX.
 • Compta amb OPC (Optical Picture Control), un sistema similar al dels mòbils per regular la lluminositat de la pantalla en funció de la llum que hi hagi a la sala.

Els preus de la Quattron Pro són: 2099€ per a la pantalla de 60″; de 3499€ per a la de 70″ i de 7999€ per a la de 80″.

Per cert, el centre de desenvolupament de Sharp a Europa és a Barcelona!

La PS3 no només serveix per jugar

diumenge, 2/02/2014

Ho confesso, em moro de ganes de provar la Play 4. De moment, em quedo amb la meva PS3. Enrere van quedar els temps en què jugava, no tinc massa temps. Ara la faig servir per a altres coses, per exemple per poder veure les sèries que tinc a l’ordinador per la tele sense necessitat de cables.

Si us passa com a mi, que no teniu una smart tv, fareu cada nit com jo per veure el capítol de rigor de la sèrie:

 • un cable de vídeo de la tele al portàtil.
 • un cable d’àudio de la tele al portàtil .
 • el portàtil carregant bateria per no quedar-me amb el mac en negre a mig capítol.

PROU!!!

La PS3 (com en altres dispositius multimèdia: apple tv…) és capaç de “llegir” el contingut del vostre ordinador i reproduir-lo per streaming a la vostra tele, així sense cables, a lo bruto. A que mola? Hi ha diverses aplicacions que permeten fer-ho. Després que els del gato ens van deixar orfes amb l’eyeconnect, la que més m’agrada és PS3 Media Server (foto 1). Serveix per Mac i PC

Només s’ha d’encendre i escollir les carpetes que voleu compartir amb la PS3.  Automàticament a la PS3, als apartats de música i vídeo us sortirà la icona de l’aplicació (foto 2). La seleccioneu i ja podreu veure en streaming els vídeos que vulgueu. Ah! Si a la carpeta de l’ordinador teniu el capítol juntament amb el seu subtítol en arxiu .srt, a la play l’arxiu us sortirà incrustat en l’streaming directament.

PS3 media server.jpg play.JPG

Apple (smart) TV

diumenge, 2/02/2014

Apple_TV_Standing.jpg screen.jpg

Sovint em pregunteu per què serveix l’Apple TV. Molts us sentiu atrets per aquest petit aparell, pel seu disseny, perquè es connecta a la tele, per la pometa, blablabla… però us seguiu preguntant què dimonis fa!

L’Apple TV és una bona opció per transformar la vostra tv en una smart tv sense haver de canviar el vostre televisor. Aquest giny funciona de diverses maneres:

 • Com a Vídeoclub: podeu llogar pel·lícules i sèries i veure-les en streaming de manera legal, sense ocupar espai a la memòria i sense virus.
 • Com a Centre d’Aplicacions: podeu accedir a continguts multimèdia a través de les aplicacions de YouTube, Netflix, etc.
 • Per accedir al Contingut Multimèdia dels vostres ordinadors Mac o PC: es connecta al vostre ordinador per la xarxa wi-fi de casa i podreu veure a la tele les fotos, vídeos i escoltar la música que hi tingueu a través del compte iTunes.

Perquè us funcioni a ple rendiment només necessitareu un cable hdmi (no ve inclòs) i una connexió wi-fi decent (l’apple tv es pot connectar per ethernet). Fa 23mm d’alt, 98mm d’ample, 98mm de fons i pesa 270g. Porta un comandament remot.

El trobeu per 112€ a la botiga apple.